HomeStiriSecuritate FizicaFirmă de pază din Olt, amendată de ITM

Firmă de pază din Olt, amendată de ITM

O firmă de pază şi protecţie a fost sancţionată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt cu amenda maximă, de 200.000 lei, deoarece angajații săi lucrau fără forme legale.

O firmă de pază şi protecţie a fost sancţionată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt cu amenda maximă, de 200.000 lei, după ce reprezentanţii instituţiei au depistat, în luna aprilie, 15 angajaţi ai acesteia fără forme legale, informează Agerpres, citat de newsromania.net.

Potrivit şefului ITM Olt, Cristian Ungureanu, firma de pază care folosea munca a 15 angajaţi fără a le fi încheiat acestora contracte în formă scrisă a mai fost sancţionată şi în trecut pentru acelaşi tip de deficienţe.

ITM Olt a identificat în luna aprilie 21 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată în cadrul a trei firme. Cei trei angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 320.000 lei, potrivit unui comunicat al instituţiei remis luni presei.

În timpul controalelor desfăşurate în luna aprilie la angajatorii din judeţ, ITM Olt a constatat şi alte deficienţe: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora; neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului individual de protecţie; neefectuarea controlului medical periodic, menționează dcnews.ro.

Tot în luna aprilie, în urma unor evenimente de muncă, opt angajaţi au avut incapacitate temporară de a lucra.

Anul trecut, în luna mai, ITM Olt a verificat firma de pază care trebuia să asigure paza unităților din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), conform securityportal.ro.

La solicitarea IJP Gorj, inspectorii de muncă s-au deplasat ieri în teritoriu pentru a verifica respectarea legislaţiei muncii de către angajatorul care a preluat contractul de pază în cadrul CE Oltenia. În timpul verificărilor, angajatorul nu a putut prezenta documente de angajare pentru 12 persoane. Având în vedere că angajatorul are sediul social în judeţul Olt, fişele de identificare ale persoanelor găsite la muncă vor fi transmise Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt pentru definitivarea controlului”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Share With: