HomeStiriSecuritate FizicaCe măsuri ia primarul Vasluiului după ce trei elevi au fost înjunghiați
supraveghere video scoli

Ce măsuri ia primarul Vasluiului după ce trei elevi au fost înjunghiați

supraveghere video scoliPrimarul Vasluiului a anunțat o extindere a sistemului de supraveghere al orașului după ce un elev și-a înjunghiat alți trei colegi pe stradă.

Trei adolescenți au fost înjunghiați pe stradă, miercuri seară, 17 aprilie, în Vaslui. Tânărul care i-a înjunghiat pe cei trei minori a fost prins. Este vorba de un adolescent care are 17 ani și este elev, coleg cu victimele, precizează hotnews.ro.

Reprezentanții Ambulanței Vaslui au declarat că cei trei copii, doi de 15 ani și unul de 16 ani, au fost duși la spital, conștienți și stabili, iar la prima vedere, rănile nu le-au pus viața în pericol.

Cazul readuce în atenţie hărţuirea din şcoli. În urma incidentului din 17 aprilie, din apropierea Pieţii Traian, edilul de Vaslui a precizat că a discutat şi cu şeful Poliţiei municipiului Vaslui pentru a fi sporite măsurile patrulare şi protecţie. În plus, în zona considerată de risc, de pe strada Traian, vor fi montate camere de supraveghere, scrie adevarul.ro.

Primarul Vasile Pavăl recunoaşte că sistemul de supraveghere video a oraşului este depăşit. De altfel, agresiunea în care au fost implicaţi elevii de la Liceul Ştefan Procopiu, deşi a avut loc pe una dintre cele mai circulate artere, nu a fost surprins de camerele de supraveghere ale municipalităţii. ”Sistemul de supraveghere video a municipiului a fost propus spre dezvoltare, a fost trecut pe lista de investiţii, îl îmbunătăţim pe cel curent cu camere mult mai performante şi îl vom extinde în mai multe zone de interes. Avem solicitări şi de la Poliţia locală în acest sens”, a mai precizat primarul de Vaslui.

În ceea ce privește incidentul, elevul de 17 ani a declarat că de mai bine de o lună era hărţuit şi ameninţat cu bătaia şi că-i vor fi scoşi dinţii din gură de către colegii pe care i-a înjunghiat. Agresorul a invocat că a început să poarte de frică cuţitul şcoală, crezând că astfel îi va descuraja pe cei care îl agasau.

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat vineri că va monta camere de supraveghere în zona Traian. El a recunoscut că a avut semnale cu privire la faptul că în zona respectivă sunt anumite probleme din cauza aglomeraţiei, mai ales în momentul în care elevii de la două licee situate în apropiere ies de la cursuri şi susţine că i-a prezentat situaţia şefului Poliţiei Locale, căruia i-a cerut să ia măsuri, informează Agerpres, conform stirileprotv.ro.

Acea zonă Traian a devenit una problematică. Mi-au spus unele vânzătoare de la un magazin din zonă, care au asigurată pază în incinta unităţii şi tot s-au plâns. (…) Sistemul de supraveghere din oraş este pe lista de investiţii, l-am propus spre dezvoltare. În primul rând, va fi îmbunătăţit cel existent deja cu câteva camere mai performante şi va fi dezvoltat tot sistemul pe anumite zone deficitare”, a spus Vasile Pavăl.

Share With: