HomeStiriSecuritate FizicaCazul unui polițișt care a fost surprins „degustând” în supermarket de un agent de pază

Cazul unui polițișt care a fost surprins „degustând” în supermarket de un agent de pază

Cazul unui polițișt care a fost surprins „degustând” în supermarket de un agent de pază

Un polițist a fost filmat, în 2018, mâncând fructe din supermarket fără să plătească de către un agent de pază.

Un ofiţer de poliţie din Olt a fost surprins în primăvara 2018, într-un filmuleţ care ulterior a ajuns la şefii săi, degustând produse într-un magazin din oraşul Balş (judeţul Olt). Poliţistul, comisar-şef G.U., originar din Balş, judeţul Olt, ocupa atunci o funcție de conducere, la Poliţia Potcoava, o localitate situată în partea opusă a judeţului, conform adevarul.ro.

În primăvara anului 2018, la şefii lui a ajuns un filmuleţ în care poliţistul este surprins în magazinul Lidl din Balş „încercând“ mai multe produse (a luat câteva boabe de struguri) şi plecând din acea zonă a magazinului fără să aleagă vreunul. Poliţistul a hotărât la acel moment să demisioneze din funcţie, spune liderul din cadrul Sindicatului Poliţiştilor Olt, Cristel Ioţu, şi să se pună la dispoziţia organelor de anchetă. A urmat o anchetă penală, magazinul Lidl ar fi trimis o adresă prin care menţionează că nu i s-au produs pagube, iar cauza a fost clasată. De atunci poliţistul lucrează în cadrul Serviciului Ordine Publică din IPJ Olt, fără să mai deţină funcţie de conducere.

Agentul de pază care l-a surprins în acea filmare a avut, însă, și acesta de suferit pentru că avea atestatul expirat, iar acest lucru a fost descoperit chiar de fostul șef al Poliției Potcoava, care a întocmit în acest caz dosar penal, relatează gds.ro.

Din punctul meu de vedere, ca polițist răspunzi civil, administrativ, disciplinar și penal. Da, într-adevăr, ce-a făcut el ține de moralitate. Chiar în aprecierile celui care a sesizat se vorbește de moralitate. Pe moralitate putem să discutăm mai mult. Dacă gardianul acela care a făcut filmarea a văzut, putea să intervină și să-i spună: «Băi, prietene, ai luat una, ai luat-o pe-a doua, oprește-te!». (…) Dacă vorbim strict pe filmarea asta, știu că a fost anchetat de Parchet, știu că s-a clasat, știu că domnul Sârbu (n.r. – șeful IPJ Olt) i-a cerut să plece din funcția de conducere, omul a-nțeles, nu s-a-ncăpățânat, și-a dat demisia. Acum lucrează pe un post de execuție la nivelul serviciului de Ordine Publică, în Slatina, unde-și are și domiciliul. E polițist de birou, nici măcar în stradă, în stradă lua mai mulți bani, pentru că lucra sâmbete, duminici, nopți și așa mai departe. Ia mai puțini bani, nu e pus pe o funcție bună. Nu poți spune că a fost luat de la Potcoava și a fost pus pe o funcție și mai bună, nu i s-a făcut un favor“, a comentat pe marginea acestui caz vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Olt, Cristel Ioțu.

Share With: