HomeStiriSecuritate FizicaARIS: Adoptarea unei documentații standardizate pentru achizițiile publice de servicii de pază
aris-adoptarea-unei-documentatii-standardizate-pentru-achizitiile-publice-de-servicii-de-paza

ARIS: Adoptarea unei documentații standardizate pentru achizițiile publice de servicii de pază

aris-adoptarea-unei-documentatii-standardizate-pentru-achizitiile-publice-de-servicii-de-pazaAsociația Română pentru Industria de Securitate ia act cu satisfacție de decizia Agenției Naționale pentru Achiziții Publice de a adopta o documentație standardizată pentru achizițiile publice de servicii de pază.

Astfel, este de așteptat ca o documentație standardizată să aducă mai multă transparență și să contribuie la creșterea calității serviciilor de pază achiziționate în sistem public.

De asemenea măsura vine în întâmpinarea și este o încununare a demersurilor legale și a eforturilor organizațiilor patronale și profesionale în direcția însănătoșirii mediului concurențial al securității private care încă este dominat de practici anticoncurențiale bazate pe strategia prețurilor de ruinare, evaziune fiscală și muncă la negru și alte practici fraudulente.

Proiectul ANAP reproduce într-o măsură semnificativă Manualul Achiziției de Servicii de Securitate pe Criterii de Calitate (Best Value Manual) elaborat sub egida Comisiei Europene de către Confederația Europeană a Serviciilor De Securitate, cerințele fiind adaptate la specificul național.

Standardizarea este o premisă solidă, nu numai pentru un mediu concurențial mai sănătos, dar și pentru creșterea profesionalismului în domeniul securității private, astfel încât contribuția acestui sector la menținerea unui climat de ordine și siguranță la nivelul întregii societăți să crească în mod considerabil.

Asociația Română pentru Industria de Securitate este o asociație profesională fondată în anul 2002, care reunește companii și specialiști din domeniul securității private. Este singura organizație din România afiliată la Confederația Europeană a Serviciilor de Securitate. ARIS este membră fondatoare a Federației Serviciilor de Securitate din România.

ARIS este o organizație non-profit care susține deopotrivă interesele societăților specializate în furnizarea de servicii și tehnologie de securitate precum și ale profesioniștilor din acest domeniu.

Din anul 2009 ARIS este membru fondator al Federației Serviciilor de Securitate din România.

CoESS este o organizație patronală pan-europeană, fondată în 1989 care reunește 26 de organizații naționale din Europa.

ARIS a devenit membră a Confederației Europene a Serviciilor de Securitate în anul 2006.

 

 

 

Share With: