HomeStiriSecuritate FizicaAeroportul din Atlanta pune sârmă ghimpată pentru protecția perimetrului

Aeroportul din Atlanta pune sârmă ghimpată pentru protecția perimetrului

Aroportul internațional Hartsfield-Jackson din orașul Atlanta, SUA, a început să monteze sârmă ghimpată pe garduri pentru protecția perimetrului, în urma unor breșe de securitate.

Aroportul internațional Hartsfield-Jackson vrea să termine de montat sârmă ghimpată în jurul gardului din partea de nord a aeroportului până la sfârșitul lui Octombrie, ceea ce ar face ca gardul să fie „mai intimidant”, conform unui reprezentant al aeroportului, scrie ajc.com.

Decizia a fost luată după ce au avut loc două incidente separate de câteva săptămâni la începutul acestui an. Intrusul a trecut de gardul care împrejmuieșete perimetrul pentru a ajunge în zona securizată a aeroportului.

În cazul primului incident, un bărbat a escaladat gardul și a fugit spre o cale de rulare activă, purtând doar chiloți, apropiindu-se de un avion plin de pasageri. În al doilea incident, un bărbat a fost surprins mergând pe o cale de acces din jurul aeroportului în interiorul perimetrului aeroportului, în jurul orei 2 dimineața.

Sârma ghimpată răsucită va fi adăugată deasupra a încă trei șiruri de de sârmă ghimpată care aoperă aproximativ 32.000 de metri din gardul care înconjoară perimetrul aeroportului, scrie securityinfowatch.com.

Cei care montează sârma ghimpată reușesc să monteze aproximativ 140 de metri pe zi, conform managerului general interimar Balram Bheodari.

Conform conducerii aeroportului, lucrarea va costa în total 5 milioane de dolari și va fi plătită din fondurile aeroportului.

Bheodari spune că s-au luat în considerare și alte măsuri de securitate care să facă mai dificilă escaladarea gardului.

Share With: