HomeStiriSecuritate FizicaA încercat să fure desfăcând sistemele antifurt, dar agentul de pază a chemat jandarmii

A încercat să fure desfăcând sistemele antifurt, dar agentul de pază a chemat jandarmii

Un tânăr din Arad a încercat să fure mai multe haine dintr-un centru comercial desfăcându-le sistemele antifurt atașate, dar agentul de pază a alertat jandarmii.

Evenimentul a avut loc duminică, 4 noiembrie, în jurul orei 15:30, într-un centru comercial de pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad. Tânărul a luat mai multe articole de îmbrăcăminte și a intrat in cabina de probă, unde a desfăcut sistemele antifurt atașate, apoi le-a introdus într-o geantă cu intenția de a le sustrage, scrie aradon.ro.

Planul său nu a fost dus la sfârșit deoarece agentul de ordine a alertat jandarmii, iar aceștia au întocmit actele de sesizare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt și distrugere.

De asemenea, joia trecută, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către agentul de pază al unui magazin, despre faptul că a surprins un tânăr ce a sustras un hanorac, conform securityportal.ro.

În acest caz, tânărul s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să fure hanoracul dintr-un magazin de haine din mall. Acesta s-a îmbrăcat cu hanoracul pe sub geacă, fără a desface sistemul antifurt și a a declanșat sistemul de alarmă la ieșirea din magazin.

Desi majoritatea magazinelor sunt dotate cu sisteme de supraveghere, antifurt sau detectie de metale, furtul din magazine a devenit o practica tot mai uzuala in randul romanilor. Brandurile de haine sunt vizate de hoti, care tintesc produse cu preturi mari, revalorificate apoi pe piata neagra. In ceea ce priveste modul in care se fura, hotii au diverse tehnici si „este doar o chestie de timp pana cand cel mai nou si performant sistem instalat este supus testului hotilor”, dupa cum spunea, în 2016, Alina Bistreanu, director LPP Romania, citată de wall-street.ro.

Mare parte din cei care fura sunt hoti profesionisti si actioneaza in mod organizat si sistematic. Restul sunt amatori care “isi incearca norocul” de a nu fi prinsi in incinta magazinului cu produsul furat. In cazul furturilor profesioniste, hotii actioneaza de obicei sub forma unor bande organizate din cativa tineri. Acestia obisnuiesc sa-si impacheteze cu folie de aluminiu sigurantele hainelor sau chiar geanta in care fura, iar atunci cand parasesc magazinul sistemele de alarma sunt bruiate si nu functioneaza.

Magnetul portabil este folosit adesea de hoti inca din cabina de proba, cand scot alarma hainelor. De asemenea, exista si cazuri in care acestia sunt ajutati de personalul magazinului sau chiar angajatii sunt autorii infractiunilor, conform wall-street.ro.

Share With: