HomeStiriBusiness & TehnologieYubico va lansa o cheie de securitate pentru iPhone

Yubico va lansa o cheie de securitate pentru iPhone

Yubico va lansa anul acesta o cheie de securitate destinată dispozitivelor iPhone de la Apple.

Yubico, o companie care produce chei de securitate fizice pentru o autentificare în doi pași fizică, a anunțat recent, în cadrul CES 2019, că urmează să lanseze un dispozitiv YubiKey care poate fi folosit cu portul Lightning, folosit de iPhone și iPad, conform macrumors.com.

Yubico oferă chei de securitate pentru porturi USB-A, USB-C și NFC (near field communications) pentru computere personale, computere Mac și dispozitive mobile. Până acum nu a venit cu o cheie de securitate care să poată fi folosită împreună cu portul Lightning.

Noua cheie de securitate a fost aprobată de Apple și a fost creată pentru a fi folosită pe toate dispozitivele Apple, nu doar iPhone și iPad datorită faptului că mai are un conector pentru USB-C, folosit de computerele Mac.

Înainte, singurul mod prin care se putea conecta o cheie de securitate la iPhone era prin intermediul Bluetooth, care venea la pachet cu problemele normale de folosire ale Bluetooth, precum ș potențiale îngrijorări de securitate legate de autentificările greșite. Dispozitivele Android pot folosi tehnologia NFC, dar această funcționalitate este restricționată de iOS, conform theverge.com.

Cheile de securitate fizice sunt folosite pentru autentificarea utilizatorului pentru diferite servicii și pot fi folosite ca parolă sau un al doilea factor de autentificare. din cauza protocolului folosit este mult mai dificilă interceptarea codurilor transmise, fiind cu mult mai sigure decât o parolă sau chiar în cazul unui cod unic cu timp limitat de folosire.

Cu ocazia acestui anunț, Yubico lansează o versiune a cheii de securitate care folosește NFC.

Noua cheie de securitate a primit aprobarea Apple în urmă cu câteva zile, dar va mai dura până când va putea să fie folosită de utilizatori.

Share With: