HomeStiriBusiness & TehnologieViitorul datelor de autentificare pentru control acces

Viitorul datelor de autentificare pentru control acces

Soluția simplă de autentificare în sistemul de control acces nu mai este suficientă, fiind necesară o abordare care combină mai multe informații despre identitatea persoanei.

Industria de control acces încă nu definit ceea ce este o identitate adevărată și de aceea încă nu se știe cum va arăta viitorul control accesului. În Statele Unite, breșa de securitate a Equifax a expus informații foarte importante care dovedesc identitatea peste 100 de milioane de indivizi. Astfel că se pune întrebarea: cum dovedim care este identitatea noastră într-o lume în care parolele și numerele unice de identificare, precum CNP-ul se pot găsi online, relatează securityinfowatch.com.

O soluție hibridă care conține mai multe elemente oferă o soluție cuprinzătoare. Deși nu poate proteja utilizatorii împotriva celor mai motivați hackeri, îi va proteja de o încercare standard de furt de identitate. Cele trei componente ce pot fi combinate pentru un control acces mai sigur sunt: un dispozitiv (smartphone, ceas inteligent), biometria și o informație pe care o deține doar utilizatorul. Toate acestea pot fi implementate în diferite moduri.

Dacă suntem de acord că dorința este de a trece la o identitate consolidată de acest tip și că identitatea este compusă din mai multe aspecte diferite, atunci este nevoie să ne axăm pe două aspecte. Primul este garantarea faptului că produsul creat este și unul sigur din punct de vedere digital. Al doilea aspect se referă la asigurarea integrării cu alte tehnologii diferite care nu fac parte din domeniul de expertiză pentru a crea o soluție de securitate mai bună pentru integrator și utilizator final.

De asemenea, sistemul de control acces este aproape necesar peste tot, fiind doar o mică funcție sistemului de securitate. Spre exemplu, ce ar fi dacă clădirea este jefuită folosind cardul de acces al unui angajat și acesta susține că i-a fost furat cardul? În acest caz, sistemul nu doar nu a funcționat, dar nu oferă posibilitatea de a afla ce s-a întâmplat de fapt, scrie tsgsecurity.com.

Așa cum soluția de control acces ar trebui să integreze mai multe aspecte ale identității pentru a identifica corect o persoană, la fel și o soluție de securitate are nevoie de mai multe fațete pentru a crea un sistem sincronizat.

Sistemul de supraveghere video permite monitorizarea în timp real și vizionarea imaginilor înregistrate pentru descoperirea breșelor din securitatea fizică. sistemul de detecție a intruziunilor generează alerte în cazurile în care o persoană neautorizată încearcă să intre.

O soluție care integrează toate acestea în cloud este ușor de administrat, ușor de operat și reduce costurile deoarece sistemele stocate local necesită actualizări realizate manual. Sistemul de securitate găzduit în cloud se actualizează singur fără a fi necesară prezența unui tehnician.

O altă funcție importantă este posibilitatea de a controla de la distanță sistemul de securitate găzduit în cloud.

Share With: