404 Not Found


nginx
Trendurile în domeniul clădirilor smart: Strategiile se axează pe securitate și siguranță - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieTrendurile în domeniul clădirilor smart: Strategiile se axează pe securitate și siguranță

Trendurile în domeniul clădirilor smart: Strategiile se axează pe securitate și siguranță

Un studiu recent al Johnson Controls relevă faptul că în automatizarea clădirilor inteligente se pune mult accent pe integrarea de sisteme de securitate și siguranță și pe prevenirea incendiilor.

Studiul 2018 Energy Efficiency Indicator (EEI) publicat recent de Johnson Controls a analizat investițiile curente și cele planificate și factorii importanți care să ducă la îmbunătățirea eficienței energetice și integrării sistemelor clădirilor, conform sourcesecurity.com.

Integrarea sistemelor a fost identificată drept una dintre tehnologiile de top de la care se așteaptă să aibă un impact puternic asupra implementării clădirilor smart în următorii cinci ani. Respondenții au spus că plănuiesc să investească în integrări care includ securitatea, prevenirea incendiilor mai mult decât alte integrări de sisteme.

Pe măsură ce tehnologiile conectate avansate duc la evoluția clădirilor inteligente, tehnologiile de securitate și siguranță sunt în centrul unor strategii mai inteligente deoarece sunt atribuite operațiunilor și eficienței totale a operațiunilor clădirii.
Hank Monaco, vicepreședinte de marketing, Building Solutions, North America, Johnson Controls, întrebat de SourceSecurity.com, a spus că respondenții la studiu s-au arătat interesați în integrarea de sisteme pentru clădiri și mai exact sisteme de siguranță și anti-incendiu (61%) și sisteme de securitate (58%).

Clădirile sunt responsabile pentru emisiile de dioxid de carbon mai mult decât sectorul transporturilor deoarece sunt responsabile pentru o parte semnificativă din consumul total de energie din Statele unite. Un standard recent provocă clădirile să reducă cu 50% consumul de energie față de cel din 2005 și să fie complet independente de centralele pe bază de cărbune până în 2030, adică să folosească surse de regenerare a energiei. Astfel, automatizarea ar putea fi folosită pentru a economisi energie, proteja mediul și prin urmare pentru a îmbunătăți sănătatea și siguranța locuitorilor prin eficientizarea consumului de energie, scrie electronicdesign.com.

Sistemele de automatizare a clădirilor includ diferite nivele de gestionare, control și câmp. Senzorii inteligenți colectează informații și realizează activități. Spre exemplu, asigurarea unui nivel optim de iluminare.

Toate aceste informații, rețele și controale sunt posibile datorită evoluțiilor fenomenal din domeniul hardware și software. Pe teren se manifestă sub forma unor controlere, senzori și mecanisme. Senzorii pot fi digitali sau analog și sunt folosiți pentru a măsura temperatura, umiditatea, ventilația și ocuparea. Mecanismele pot fi folosite în încuietori, alarme, poziționarea camerelor de securitate, panouri solare și alte dispozitive de acționare care se mișcă. În clădirile moderne, senzorii pot comunica cu mecanismele prin intermediul unor conexiuni cu fir sau fără fir cu sistemul de monitorizare.

Provocările care vizează componentele electronice sunt eficiența, dimensiunea soluției și siguranța și încrederea oferite.
Conform raportului “The Global Commercial Building Automation Market” realizat de cercetătorii ResearchAndMarkets.com, veniturile din vânzarea de sisteme de automatizare a clădirilor la nivel mondial vor crește cu rată medie anuală compusă de 21,4% de la 1,2 miliarde de dolari în 2018 la 2,7 miliarde de dolari în 2022, conform globenewswire.com.

Conform raportului, numărul de senzori, mecanisme, module, porți și alte dispozitive IoT pentru automatizarea clădirilor smart și comerciale a foste stimat la 151 de milioane de unități la nivel mondial, la sfârșitul lui 2018. Se așteaptă ca numărul de dispozitive instalate să ajungă la 483 de milioane de unități în 2022. Aproximativ 4,5 milioane de astfel de dispozitive au fost conectate la internet pe bază de cartele oferite de serviciile de telecomunicații, în 2018.

Share With: