HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologiile din spatele supravegherii video avansate

Tehnologiile din spatele supravegherii video avansate

Sistemele moderne de supraveghere video oferă instrumentele necesare pentru luarea de măsuri proactive care să prevină infracțiunile.

Pentru îmbunătățirea vechilor sisteme de supraveghere video este nevoie de anumite tehnologii cheie care susțin îmbunătățirea acestora, conform biztechmagazine.com.

Camerele conectate la rețea, sau camerele IP, vin cu funcții precum detecția mișcării sau a zgomotelor și emit notificări sau alarme. De asemenea, poziționarea camerei este foarte importantă.

Sistemele de video management ajută la monitorizarea imaginilor video, al căror număr este în creștere, ceea ce face dificilă urmărirea lor de către echipele de securitate. Sistemul de video management poate veni la pachet cu inteligența artificială, software de analiză predictivă și alte instrumente care automatizează alertele de securitate și face mai ușor răspunsul la alerte în timp real.

Sistemul de stocare este și el foarte important. Serviciile de stocare în cloud oferă ca avantaj scalabilitatea, fiind ideal pentru cantitatea imensă de informații generată de supravegherea video, ceea ce înseamnă că spațiul de stocare poate fi extins fără achiziționarea de noi componente hardware.
Creșterea calității imaginilor înregistrate de sistemul de supraveghere nu afectează doar spațiul de stocare ci și lățimea de bandă a rețelei. Cisco recomandă stocarea imaginilor video local pentru a nu supraîncărca rețeaua.

Software-ul care ne ajută să căutăm imagini relevante în înregistrările video s-ar putea asemăna motorului de căutare Google pe internet. Înregistrările obținute în urma supravegherii video pot fi un instrument de securitate foarte bun, dar funcționează cel mai bine atunci când știm exact ceea ce căutăm, scrie digitaltrends.com.

Dacă știm că a avut loc o spargere între ora 1 și 1 și un sfert dimineața la birou și avem camere CCTV în locurile potrivite, avem dovezi cu privire la această faptă. Dar supraveghere video nu este mereu chiar așa de folositoare. Dacă monitorizezi un număr mare de camere și cauți un eveniment care nu știi exact când s-a produs va trebui să cauți foarte atent, urmărind sute sau chiar mii de ore de înregistrări.

O tehnologie dezvoltată de Universitatea Ahmedabad din India și Facultatea de inginerie Lalbhai Dalpatbhai permite introducerea de descrieri de la tastatură aale unei persoane, iar apoi inteligența artificială caută acea persoană în imagini.

În urma testelor, tehnologia a putut găsi cu exactitate 28 din 41 de persoane. Cercetătorii plănuiesc să o dezvolte mai mult pentru ca să poată recunoaște mai multe tipuri de constituții și tipuri de îmbrăcăminte.

Share With: