HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia LiDAR întărește aplicațiile de securitate

Tehnologia LiDAR întărește aplicațiile de securitate

Quanergy Systems, un producător de senzori LiDAR și soluții inteligente de redare a imaginilor 3D, a creat o soluție de securitate pentru securizarea perimetrelor sensibile.

Quanergy Systems, un producător de senzori LiDAR și soluții inteligente de redare a imaginilor 3D, a anunțat lansarea primei soluții de securitate a companiei care folosește senzori LiDAR. Această soluție este eficientă ca cost și folosește tehnologia pentru a monitoriza și apăra perimetrele deschise și neprotejate de la granițe, din aeroporturi, căi ferate, metrouri, linii de alimentare cu energie electrică, centrale nucleare, resurse naturale și multe altele. Această tehnologie avansată a fost creată pentru a învinge provocările economice,funcționale și de mediu asociate cu securizarea marilor proprietăți și bucăți de pământ, scrie novuslight.com.

Noul sistem de seucritate folosește tehnologia LiDAR oferită de Quanergy împreună cu mai mulți experți în securitate la Border Commerce și Security Council. Tehnologia LiDAR este cunoscută în principal pentru că oferă „vedere” vehiculelor autonome. LiDAR (lumină, detecție și distanță) operează prin analizarea pulsărilor laser reflectate de obiecte pentru a măsura distanța, mărimea și forma, și activează simțurile, percepțiile, analiza și reacția mașinilor la împrejurimi.

Soluția constă din sistemul inteligent de monitorizare al Quanergy, susținut de senzorul M8 LiDAR și software-ul de percepție a inteligenței artificiale QORTEX. Mai mulți senzori LiDAR creează un punct 3D în cloud pentru detectarea, clasificarea și urmărirea breșelor de securitate fizică din orice mediu, zi și noapte, și alertează instant autoritățile, trimițându-le spre o locație specifică. Sistemul permite monitorizarea 24/7 și poate fi alimentat de panouri solare cu ajutorul unor acumulatori sau al unui sistem de energie electrică, conform sensorsmag.com.

În prezent, Quanergy are implementat o mică versiune a acestei soluții pe o propietate privată situată la granița dintre Statele Unite și Mexic, care servește drept exemplu de sistem inteligent integrat pentru securitatea granițelor. Soluțiile implementate anterior includeau senzori de sol, camere și structuri fizice și de aceea a fost aleasă această soluție de securitate a Quanergy pentru implementare.

Share With: