HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia de analiză video are nevoie de modele video
sisteme de securitate supraveghere video monitorizare-interventie vedete

Tehnologia de analiză video are nevoie de modele video

sisteme de securitate supraveghere video monitorizare-interventie vedete

Înainte ca cercetătorii să poată testa cea mai nouă tehnologie de analiză video au nevoie mostre filmate din diferite unghiuri, condiții și calitate video bună.

Cercetători ai National Institute of Standards and Technology (NIST) din SUA vor să vadă cât de încredere poate fi tehnologia de supraveghere video pentru protecția siguranței publice. Pentru a testa cele mai noi tehnologii de analiză video, NIST are nevoie de un set de informații și caută o firmă care să pună în scenă și să filmeze jafuri armate care să poată fi folosite pentru a începe testarea, scrie nextgov.com.

Scenariul propus de NIST constă în simularea unui jaf armat la un magazin. Acesta trebuie să includă o armă ascunsă – o copie sau una reală, fără gloanțe. „Hoțul” va trebui să o folosească pentru a amenința persoanele din magazin. Deși cercetătorii sunt interesați de o serie de informații, unul dintre scopurile principale va fi de a determina dacă supravegherea video poate identifica o armă.

NIST se așteaptă ca firma angajată să vină cu toate echipamentele necesare, inclusiv camere, locație, recuzită și personal.

Această cerere a NIST nu este singura de acest fel. Intelligence Advanced Research Projects Activity (IARPA) caută o echipă care să construiască seturi mai mari de informații care să pregătească algoritmii de imagistică pe computer destinați monitorizării persoanelor în mediile urbane. Datele de pregătire ar îmbunătății abilitatea tehnologiei de a lega imagini dintr-o mare rețea de camere de securitate, permițându-i să urmărească mai bine și să identifice potențialele ținte, scrie defenseone.com.

Algoritmii de imagistică pe computer reprezintă un tip de inteligență artificială care permite computerelor să interpreteze imaginile și video-urile. Multe departamente de poliție și organizații care asigură siguranța publică folosesc deja această tehnologie pentru a investiga infracțiunile, pentru a monitoriza infrastructurile importante și pentru a securiza evenimentele majore care ar putea fi ținta teroriștilor.

Conform IARPA, aceste informații folosite pentru a antrena algoritmii sunt destul de puține, ceea ce limitează abilitatea tehnologiei de a împărți pe categorii gama largă de situații pe care le vedem în lumea reală.

Pentru ca recunoașterea facială și algoritmii de imagistică pe computer să funcționeze corect au nevoie de seturi de date care aproximează condițiile din lumea reală. Până acum, cercetătorii au acces numai la un număr mic de seturi de imagini, multe fiind populate mai mult cu persoane cu o piele deschisă la culoare. Aceste limite au un impact asupra exactității tehnologiei când vine vorba de tipuri de imagini cu care nu este familiarizată, scrie defensesystems.com.

O altă provocare este legată de calitatea variată a imaginilor video disponibile de la camerele de supraveghere. De multe ori, unghiul, iluminarea, vremea fac dificilă urmărirea sau reidentificarea oamenilor din imagini. De aceea IARPA a emis o cerere pentru astfel de informații

Share With: