HomeStiriBusiness & TehnologieTehnologia Blockchain integrată împreună cu biometria
tehnologia-blockchain-poate-ajuta-la-securizarea-informatiilor-de-pe-dispozitivele-iot

Tehnologia Blockchain integrată împreună cu biometria

estonia-face-un-pas-spre-securizarea-arhivelor-medicaleAutoritatea vamală și de protecție a granițelor din SUA spune că va folosi tehnologia blockchain integrată cu biometria pentru securitatea călătorilor.

Tehnologia blockchain poate fi folosită în mai multe scopuri, iar numărul lor pare să crească zi de zi. Ceea ce a început ca o platformă pentru token-uri digitale a devenit cea mai căutată tehnologie în ultima vreme, scrie cryptonewsz.com.

Diferența pe care o face tehnologia blockchain se vede în aproape fiecare sector înfloritor. Recent, un reprezentant al autorității vamale și de protecție a granițelor SUA a declarat că folosirea tehnologiei blockchain împreună cu biometria pentru securitatea călătoriilor ar putea revoluționa sectorul.

Sikina Hasham, administrator de produse al autorității vamale și de protecție a granițelor SUA, a declarat în cadrul unui eveniment legat de călătoriile cu avionul, care a avut loc recent la New York, a declarat că informațiile biometrice și compararea facială au succes în acest sector. Există un serviciu care verifică identitatea individului care se află la bordul unui avion care vrea să intre în Statele Unite. Dacă ar putea primi mai multe informații pentru verificare din partea unui alt guvern, ar fi minunat, spunea Hasham.

În prezent, tehnologia blockchain este folosită în sectoarele: farmaceutic, medical, logistică, bancar, financiar și criptomonede.

Declarația lui Sikina Hasham a fost un răspuns la o întrebare adresată de moderatorul David Post, managing director al IBM Blockchain Ventures, în cadrul JetBlue Technology Ventures Blockchain in Travel Summit, care s-a desfășurat miercurea trecută. Întrebarea era legată de un segment care arată promițător pentru folosirea tehnologiei blockchain de către guvern împreună cu biometria, conform cointelegraph.com.

Cu toate acestea, Hasham a menționat un obstacol major care împiedică tehnologia să se dezvolte și să fi folosită la adevărata ei valoare: dezvoltarea specificațiilor standardizate pentru comunicațiile dintre diferite sisteme blockchain. Standardele robuste pentru această industrie ar fi un factor important pentru a permite guvernelor să implementeze tehnologia blockchain în locul vechilor baze de date pentru a împărtăși informații cu zone de securitate importante precum controlul granițelor.

Confidențialitatea și decentralizarea informației sunt unele dintre provocările pe care noi, ca organizație guvernamentală, avem obligația legală de a le proteja,” a mai declarat Hasham.

Share With: