HomeStiriBusiness & TehnologieSoluțiile de securitate cuprinzătoare nu înseamnă soluții complexe
solutiile-de-securitate-cuprinzatoare-nu-inseamna-solutii-complexe

Soluțiile de securitate cuprinzătoare nu înseamnă soluții complexe

solutiile-de-securitate-cuprinzatoare-nu-inseamna-solutii-complexeLiderii din domeniul securității încep să își dea seama că implementarea a zece soluții diferite, care s-ar putea sau nu s-ar putea integra, se transformă într-un coșmar.

Este important să se înțeleagă care sunt difrențele dintre o companie care folosește o soluție de securitate cuprinzătoare și o companie care are o soluție complexă, scrie securityinfowatch.com.

Recent solțiile de securitate care sunt complexe și cuprinzătoare nu mai sunt dorite. Ani de-a rândul, liderii din domeniul securității preferau soluții specifice pentru o anumită problemă care excelau în acel domeniu specific, deoarece singura alternativă erau furnizorii de soluții IT monolitice uriașe. Este la fel ca diferența dintre o compania care oferă antivirus și una care oferă soluții complete de securitate și protecție a dispozitivelor. Cea de-a doua variantă este mai ușoară, mai simplă, mai puțin costisitoare și mai puțin complexă.

Liderii din domeniul securității încep să își dea seama că implementarea a 10 soluții diferite care excelează fiecare în domeniul ei și s-ar putea să nu se integreze toate împreună este foarte dificil de administrat.

În domeniul IT pare să se întâmple mereu crearea de soluții complexe, dar cuprinzătoare. Dezvoltatorii aleg o soluție pentru rezolvarea unei singure probleme, dar acum încep să își dea seama că asta aduce o complexitate care le ocupă timpul.

Majoritatea companiilor mari își fac planuri pentru migrarea în cloud. Planurile există și au nevoie doar de aprobarea directorilor. Iar acest pas al companiilor mari este urmat de companiile mici și mijlocii.

De ce această migrare către cloud? Deoarece infrastructura fizică vine cu costuri suplimentare de menținere, administrare, îmbunătățire, actualizare și reparare. Aceste costuri, de obicei nu sunt incluse în planul original.

O cercetare a Gartner, care a întrebat liderii din someniul securității de ce ar înlocui o soluție de securitate, relevă că infrastructura se schimbă prea repede pentru furnizor, deoarece vor să economisească bani și că vor să treacă la folosirea cloud-ului.

Dacă o soluție de securitate (fizică sau IT) este prea complexă, sau nu rezolvă toate problemele, se va găsi o altă soluție în locul ei. Dacă soluția respectivă nu este administrată de departamentul IT, departamenul IT și cel de securitate nu vor ști ce se întâmplă, iar afacerea va avea parte de o securitate mai slabă.

Trilio Data, o companie care se ocupă de protecția datelor prevede că în 2018 folosirea cloud-ului hibrid va crește. Conform unui sondaj al SUSE, strategiile de implementare a cloud-ului hibrid cresc ma mult față de cloud-urile publice sau private, conform globenewswire.com.

Cei de la Trilio Data spun că cei care vor săă adopte soluții cloud sunt de obicei îngrijorați cu privire la confidențialitate, securitate și suveranitatea și cloud-urile private au fost văzute ca o soluție la aceste probleme.

General Data Protection Regulations, pe scurt GDPR, care va intra în vigoare anul următor va fi un catalizator pentru investițiile companiilor în administrarea informațiilor și va schimba felul în care se obișnuia să fie protejate informațiile.

 

 

 

Share With: