HomeStiriBusiness & TehnologieSoluțiile automate de verificare a funcționării sistemului de securitate sunt proactive
solutiile-automate-de-verificare-a-functionarii-sistemului-de-securitate-sunt-proactive

Soluțiile automate de verificare a funcționării sistemului de securitate sunt proactive

solutiile-automate-de-verificare-a-functionarii-sistemului-de-securitate-sunt-proactiveDatorită evoluției sistemelor și echipamentelor de securitate, acestea au devenit mai complexe și necesită un sistem de verificare automat pentru o rezolvare eficientă a potențialelor probleme.

Soluțiile automate de verificare ajută la reducerea costului de mentenanță și operare al sistemelor de securitate în mod dramatic. O rețea de camere de supraveghere și sisteme de securitate oferă o mai bună securitate, nivele mai mari de integrare, în principiu o scalabilitate nelimitată și alte beneficii, conform securityinfowatch.com.

Lipsa unui sistem de verificare automată dintr-o rețea de securitate fizică IP poate însemna lipsa dovezilor video, lipsa respectării unor standarde și alte riscuri care pot ajunge la pierderea credibilității companiei.

Sistemele de supraveghere analog necesitau doar prezența unei persoane care să monitorizeze fizic sistemul de securitate și supraveghere video, dar sistemele IP sunt mult mai complexe. Un sistem de supraveghere IP înseamnă și verificarea faptului că imaginile video sunt stocate cum trebuie și disponibile pentru a putea fi folosite.

Operatorii sistemelor sunt alertați imediat de sistemul automat de verificare în cazul în care apare un impediment sau un defect al sistemului de supraveghere video și pot chema tehnicienii să remedieze o problemă specifică. Fără acest sistem automat, operatorul nu poate ști dacă problema ivită aparține sistemului de stocare, camerei video, cablurilor, dacă este o problămă de integrare a sistemului de video management, sau o problemă de comunicare în rețea, sau a apărut în urma penetrării rețelei de către hackeri.

De aceea, personalul de seucritate caută din ce în ce mai mult sisteme automate de verificare care oferă un model proactiv de raportare a problemelor pentru ca să nu fie pierdute imagini video.

Un sistem automat de verificare a rețelei de supraveghere video verifică în contunuu întreg sistemul, trimițând alerte în cazul unei probleme. În cazul apariției unui defect, sistemul automat de verificare o observă imediat și emite o alertă cu informații precise pentru personalul autorizat. Astfel, operatorul sistemului poate să afle repede ce măsuri trebuie luate și poate face progătirile necesare până la sosirea tehnicienilor.

Sistemul automat de verificare ajută reducerea costurilor prin detectarea din timp a unor viitoare probleme precum și prin raportarea exactă a acestora și reducerea timpului în care sistemul nu funcționează deloc sau nu funcționează cum ar trebui.

Un alt tip de automatizare, cel al sistemelor de supraveghere video este analiza video, dar aceasta nu are un rol în funcționarea sistemului de securitate, ci este o funcție importantă a acestuia.

Numărul de camere video instalate în cadrul sistemelor de supraveghere a crescut mult în ultimii ani, operatorii fiind copleșiți în unele cazuri de numărul de camere pe care trebuie să le monitorizeze. Așa că analiza video îi ajută să nu pieardă incidentele din vedere, dar și la urmărirea desfășurării unui incident de securitate, precum, spre exemplu, furtul unei mașini.

De asmenea, analiza video poate trimite alerte pe dispozitivele mobile cu incidentele chiar în timpul desfășurării acestora, fiind și aceasta un mod  proactiv de abordare a securității, prin oferirea de informații în timp real.

 

 

 

 

Share With: