HomeStiriBusiness & TehnologieSecuritatea pe aeroport asigurată cu ajutorul unui detector de minciuni
Securitatea pe aeroport asigurată cu ajutorul unui detector de minciuni

Securitatea pe aeroport asigurată cu ajutorul unui detector de minciuni

Securitatea pe aeroport asigurată cu ajutorul unui detector de minciuniO companie lucrează la comercializarea unui detector de minciuni pe baza inteligenței artificiale care să fie folosit pentru a asigura securitatea pe aeroporturi.

Compania Discern Science International lucrează la comercializarea unui detector de minciuni cu inteligenţă artificială, care urmează să fie folosit pentru securitatea în aerporturi. Avatarul, a cărei “faţă” apare pe ecran, va întreba călătorii o serie de întrebări pre-configurate şi va analiza dacă aceştia mint sau nu. Răspunsurilor vor fi filmate, apoi va urma un proces de analiză a informaţiilor, inclusiv în funcţie de expresia facială, tonul vocii şi răspunsurile verbale, scrie Mediafax.

După ce informaţiile vor fi analizate, răspunsurile vor fi catalogate cu verde, galben şi roşu. Cei care vor intra în categoria cu verde vor putea trece mai departe fără a mai fi interogaţi de un agent de securitate uman.

Proiectul este finanţat cu fonduri federale pentru cercetări academice şi ar putea ieşi pe piaţă în aproximativ şase luni, anunţă compania.

Instrumentul de detecție a minciunii, numit Avatar, care folosește un agent de frontieră virtual pentru a pune întrebări călătorilor, este destinat ușurării procesului de scanare a pasagerilor, scrie ft.com.

Aparatul este menit să identifice persoanele periculoase sau cu intenții ilegale mai exact decât ar putea un om. Dar crearea sa ridică întrebări cu privire la măsurarea exactă printr-un algoritm a înclinației unei persoane de a minți.

Startup-ul Discern a fost fondat anul trecut de oameni de știință ai Universității din Arizona, SUA, ca un mod de a monetiza tehnologia pe care au dezvoltat-o în ultimii zece ani în mediul academic. În octombrie 2018, compania a semnat un acord de înființare în participațiune cu un partener din industria aviatică – despre care Discern a spus că este o companie consacrată în domeniu dar nu a putut-o numi încă – pentru a vinde instrumentul aeroporturilor. Discern spune că partenerul său testează prototipurile și va începe să promoveze produsul în următoarele luni.

Numele aparatului, AVATAR, este prescurtarea de la Automated Virtual Agent for Truth Assessments in Real-Time. Discern Science International a primit licența pentru comercializarea acestei tehnologii în august 2018, conform arizona.edu.

Share With: