HomeStiriBusiness & TehnologieSecuritatea fizică a centrelor de date este o cheie pentru securitate cibernetică

Securitatea fizică a centrelor de date este o cheie pentru securitate cibernetică

Apărarea informațiilor stocate în centrele de date necesită un plan complet de securitate cibernetică, iar securitatea fizică a devenit un factor din ce în ce mai important.

Conectivitatea rețelei schimbă modul de operare al organizațiilor. Comunicarea rapidă, integrarea extinsă și capacitații mai bune pentru rețea aduc multe beneficii, dar și multe riscuri ca rețeaua să fie accesată de hackeri. Un hacker poate afecta o companie prin furtul informațiilor, ransomware și spionaj. Acestea sunt principalele amenințări de securitate. Pentru orice organizație, protecția informațiilor este o prioritate de top – indiferent dacă sunt informații de business necesare pentru operații sau informații despre clienți, scrie securityinfowatch.com.

Pierderea informațiilor are consecințe negative. Pregătirea dinainte, în caz de atac cibernetic poate determina cât de repede se poate recupera organizația, în urma unui atac cibernetic sau în urma unei breșe. Protecția digitală poate proteja compania doar de un tip de atacuri, nu protejează toate posibilitățile de atac. Securitatea fizică a devenit un factor din ce în ce mai important în protejarea informațiilor și a rețelei.

Hackerii sofisticați găsesc noi modalități de a profita de deficiențele din securitatea fizică pentru a lansa atacuri cibernetice devastatoare.

Sistemele de chei de control de astăzi sunt echipate să controleze accesul în zonele sensibile și pot avea un rol integral în prevenirea încercărilor de deturnare ale vizitatorilor nedoriți. Un simplu PIN, scanare biometrică sau a cardului de identificare va permite accesul angajaților către cheile alocate lor. Sistemul poate trimite alerte agenților de securitate sau personalului care le administrează dacă cineva neautorizat încearcă să acceseze o cheie sau să spargă dulapul cu chei sau dacă o cheie nu este adusă înapoi înainte de termenul limită.

Controlul cheilor poate limita cu ușurință accesul în orice parte din companie, inclusiv la camera serverului, oferind detalii și rapoarte legate de folosirea cheilor, în caz că are loc un incident.

Înainte centrele de date erau protejate la fel ca alte clădiri. Ceea ce era important era perimetrul și apoi interiorul clădirii, dar ce este cel mai valoros la un centru de date se află tocmai în centru: serverele, conform securityportal.ro.

Astfel, în ceea ce privește securitatea fizică, se începe de la locul unde se află serverele și apoi se ajunge în exterior. Producătorii trebuie să facă o schimbare în produsele oferite celor care dețin, administrează și asigură securitatea centrelor de date.

Noul punct de plecare pentru securitatea fizică a centrelor de date este o încuietoare care să controleze accesul la fiecare server în parte și care poate oferi o listă cu toate accesările. Acesta se poate conecta la sistemul de control acces cu sau fără fir în funcție de ce este folosit. Poate restricționa accesul la anumite servere, putând spune cine a accesat un server și când.

Odată securizate serverele se poate trece la securizarea perimetrului, mai exact punctele de acces în camera lor. Folosirea datelor biometrice a devenit ceva obligatoriu pentru camerele serverelor.

Măsurile robuste de securitate erau reprezentate înainte de structuri construite în așa fel încât semănau cu cele folosite într-un depozit care nu avea securitate robustă. Mai nou clădirile includ uși care sunt rezistente la efracție, rezistente la gloanțe, uși izolate termic și alte opțiuni care trec dincolo de control accesul tradițional.

Share With: