HomeStiriBusiness & TehnologieScanerele biometrice folosite pentru a reduce timpul de așteptare în aeroport

Scanerele biometrice folosite pentru a reduce timpul de așteptare în aeroport

Un serviciu privat al unei companii ce folosește biometria pentru a verifica identitatea pasagerilor de pe aeroporturi este din ce în ce mai adoptat.

Aeroportul internațional Phoenix Sky Harbor integrează tehnologia biometrică pentru a ușura timpul de așteptare al călătorilor care vor să achite o taxă. Compania Clear a instalat chioșcuri cu scanere pentru amprentă și iris în Terminalul 4 al aeroportului, scrie abc15.com.

Pasagerilor care sunt membrii Clear le va fi verificat identitatea doar prin scanarea amprentei sau a irisului. dar tot vor trebui să le fie verificate bagajele și să treacă prin detectoare de metale.

Acest program de securitate îi ajută pe pasageri să treacă de verificările de securitate mai repede. Sky Harbor este al 25-lea aeroport din SUA care implementează tehnologia celor de la Clear, scrie bizjournals.com.

Clienții Clear plătesc lunar 15 dolari, având posibilitatea să adauge încă un membru al familiei pentru încă 50 de dolari anual. Membrii Clear nu trebuie să aștepte la coadă pentru a le fi verificat biletul și pașaportul de către personalul de pe aeroport.

Procesul de înregistrare în cadrul Clear are trei pași. Primul pas constă în răspunderea la întrebări personale detaliate referitoare la unde a mai locuit pasagerul și ce mașină conduce. Al doilea pas constă în scanarea și verificarea actelor de identitate precum pașapoarte, permise de conducere sau acte de identitate militare. Ultimul pas constă în scanarea amprentelor și a irisului pentru ambii ochi, conform securityportal.ro.

Clear spune că înregistrarea automată durează doar cinci minute , iar apoi serviciul poate fi folosit imediat. Apoi este nevoie doar de bilet și scanarea irisului sau a amprentei.

De asemenea, Clear nu este singura companie care propune acest tip de soluție de verificare. Tascent, o companie din California, SUA, creează mașinării de recunoaștere a irisului. Tascent spune că tehnologia sa poate identifica irisul în mai puțin de două secunde cu o acuratețe de 99%. În viziunea Tascent, aeroportul viitorului pare un chilipir. În loc de cozi stresante, călătorii vor trece de la lăsarea bagajelor la verificarea de securitate și la poarta de îmbarcare fără a fi nevoie să prezinte biletul.

Share With: