HomeStiriBusiness & TehnologieReacție rapidă a personalului de securitate: A luat un bagaj din care ieșea fum VIDEO

Reacție rapidă a personalului de securitate: A luat un bagaj din care ieșea fum VIDEO

Securitatea aeroporturilor din Statele Unite este de multe ori pusă la îndoială, iar un angajat care asigură securitatea pe aeroport a acționat repede când a început să iasă fum dintr-un bagaj.

Mulți dezbat eficiența securității aeroporturilor. Unii se întreabă cât de multă atenția au angajații ai Transport Security Administration (TSA). Este dificil când munca presupune multe evenimente care se repetă și clienți posaci, scrie inc.com.

TSA a publicat un video care arată cum unul dintre angajații săi de la Aeroportul Internațional Savannah-Hilton acționează în momentul în care un bagaj care urma să fie trecut prin scanerul cu raze X începe să scoată fum.

Angajatul, chiar dacă pasagerii și alți colegi s-au îndepărtat, a luat bagajul care scotea fum și a plecat cât mai departe de punctul de control al securității. Acesta a încercat astfel să evite rănirea altor persoane și defectarea echipamentului de securitate.

Problema nu a fost una gravă, era doar o baterie folosită pentru încărcarea unei țigări electronice.

Recent, CNN a raportat că TSA ar discuta despre retragerea scanărilor de securitate de pe aproximativ 150 de aeroporturi de dimensiuni mici și mijlocii pentru a economisii 115 milioane de dolari care ar putea fi folosiți pentru a întări securitatea aeroporturilor mai mari, scrie securityinfowatch.com.

Purtătorul de cuvânt al TSA, Michael Bilello, a declarat că propunerea aceasta este doar o parte a propunerilor de îmbunătățire și eficientizare a costurilor, adăugând că nu s-a completat evaluare a riscului.

TSA are un buget anual de 7,58 miliarde de dolari și aproximativ 60.000 de angajați care scanează pasageri din 440 de aeroporturi din Statele Unite.

Bilello a spus că eficiența bugetului este mereu luată în serios de TSA și a adăugat că nu s-a luat nicio decizie de a opri asigurarea securității în niciun aeroport.

Share With: