HomeStiriBusiness & TehnologieProvocările pentru securitatea casei viitorului

Provocările pentru securitatea casei viitorului

Tehnologiile și echipamentele conectate la internet și integrabile care sunt folosite în locuințe influențează securitatea locuinței și a informațiilor utilizatorilor.

Odată cu automatizarea vine și responsabilitatea. Termostatele și încuietorile inteligente ne-ar putea face viața mai ușoară, dar dacă folosesc o rețea de internet deschisă pot fi ținta unor serii de atacuri cibernetice. Deoarece aceste dispozitive sunt simple nu au aceeași protecție ca un laptop sau telefon, iar asta poate mări suprafața de atac pe care hackerii ar putea să o folosească, relatează theverge.com.

O problemă persistentă este securitatea routerelor. La Defcon 2014 a fost un concurs de deturnare al routerelor care a dus la descoperirea de 15 vulnerabilități majore în doar câteva ore. Dar dispozitivele inteligente nu au o valoare foarte mare pentru hackeri deoarece nu dețin la fel de multe informații precum un computer sau telefon, informații care să fie profitabile pentru hackeri.

Folosirea dispozitivelor în botnet-uri este cea mai probabilă amenințare.

Pentru ca dispozitivele să ofere securitate este recomandată achiziționarea lor de la furnizori de încredere care iau în serios securitatea, actualizarea dispozitivelor sau folosirea unui router inteligent dedicat dispozitivelor IoT.

Hackerii se pot folosi de faptul că dispozitivele inteligente pentru acasă nu au o securitate adecvată pentru a accesa rețeaua de internet și de acolo pot pătrunde și pe alte dispozitive. În luna aprilie a acestui an, un cazino a fost victima hackerilor care s-au folosit de un termometru inteligent montat în interiorul unui acvariu pentru a accesa o bază de date, conform securityportal.ro.

Un director al unei companii de securitate cibernetică a dezvăluit cum o bază de date a clienților care pariau cei mai mulți bani a fost accesată de hackeri prin intermediul unui termometru aflat în interiorul unui acvariu din foaierul cazinoului.

Recent, Yale, producător de încuietori inteligente, a anunțat că o serie de încuietori este compatibilă cu serviciul Xfinity Home de la Comcast, scrie securitysales.com.

Yale Locks & Hardware a anunțat că seria de încuietori inteligente Assure Lock poate fi conectată la serviciul Xfinity Home de la Comcast, o soluție de securitate și automatizare pentru acasă, atunci când este achiziționat împreună cu Yale Zigbee Network Module.

Seria Yale Assure Lock constă în încuietori fără cheie sau încuietori cu chei. Acestea folosesc butoane sau ecran tactil. Există patru încuietori Assure Locks compatibile cu Zigbee Network Module (care poate fi achiziționat separat sau împreună cu încuietoarea). Acestea pot fi adăugate în aplicația pentru mobil Xfinity Home și pot fi controlate de acolo.

Share With: