HomeStiriBusiness & TehnologieProbleme grave de securitate și siguranță afectează școlile din Baltimore
Probleme grave de securitate și siguranță afectează școlile din Baltimore

Probleme grave de securitate și siguranță afectează școlile din Baltimore

Probleme grave de securitate și siguranță afectează școlile din BaltimoreStatele Unite caută să prevină incidentele armate în școli prin îmbunătățirea securității și siguranței folosind tot felul de metode precum înarmarea profesorilor, dar uneori pierde din vedere măsurile de securitate de bază.

O evaluare recentă a securității clădirilor în care funcționează școlile a descoperit că există probleme de securitate și siguranță semnificative în școlile din Baltimore, SUA. Evaluarea de securitate a fost realizată de o firmă independentă, numită JRS Architects and EMG Corp., care a găsit probleme cu încuietorile, iluminarea și camerele de securitate, raportează Baltimore Sun, citat de campussafetymagazine.com.

Multe dintre ușile de interior ale sălilor de clasă nu pot fi încuiate din interior de către un învățător în timpul unui incident”, se precizează în raport.

Dincolo de încuietorile ușilor, evaluarea a descoperit camere de supraveghere cu acoperire limitată a clădirilor, care lasă câteva unghiuri moarte neacoperite. De asemenea, s-a mai descoperit că luminile de urgență și iluminatul la exterior este slab în multe școli și detectoarele de metal nu sunt folosite constant.

Un incident armat a avut loc în februarie 2019 la liceul Frederick Douglass High. Măsura care s-a impus a fost închiderea sălilor de clasă, dar multe dintre acestea aveau încuietori stricate. Un bărbat enervat, ruda unui elev, tras cu arma și a rănit un membru al personalului. Incidentul a atras atenția asupra unei probleme care afectează mai multe școli în urma analizei securității clădirii, scrie securityinfowatch.com.

Astfel, raportul final a descoperit că dintre 165 de școli din Baltimore, multe dintre ușile de interior ale claselor nu se pot închide în caz de urgență. Prin urmare, statul Maryland a dat o lege prin care cere fiecărui district să evalueze securitate clădirii fiecărei școli din jurisdicția sa înaintea începerii anului școlar.

La școala la care a avut loc incidentul, reprezentanții săi spun că a fost instalat un al doilea detector de metale, încuietorile stricate au fost reparate și la fel și telefoanele din fiecare clasă. Profesorii de la această școală au spus că sunt recunoscători pentru îmbunătățirile aduse, adăugând că erau supărați că s-a permis deteriorarea condițiilor și că erau îngrijorați cu privire la măsurile de securitate din alte școli.

La scurt timp de la incidentul care a avut loc la liceul Douglass, conducerea școlii a votat pentru înarmarea ofițerilor care patrulează pe holurile sale. Dar această schimbare poate fi aprobată doar de cei de la conducerea orașului și aceștia au votat împotriva acestei legislații ultima dată.

Share With: