404 Not Found


nginx
Piața echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane lei - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologiePiața echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane lei
Piața echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane lei

Piața echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane lei

Piața echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane leiPiaţa echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane lei, dar are mare potenţial de creştere, conform Atu Tech.

Piaţa echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată la 150 milioane lei, dar are mare potenţial de creştere, a declarat Sorin Felea, directorul magazinului online de sisteme de securitate Atu Tech, care a precizat că doar 20% dintre români au instalate sisteme de securitate acasă, scrie bursa.ro.

Acesta afirmă totodată că durata de viaţă a unui echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă este de aproximativ cinci ani, iar după această perioadă, în lipsa unui upgrade, există un risc mare de apariţie a defecţiunilor, informează News.ro.

Estimăm că piaţa echipamentelor de securitate pentru casă este evaluată undeva la 150 de milioane de lei, dar cu un mare potenţial de creştere, conform ultimului studiu făcut de noi şi care ne-a arătat că doar 20% dintre români au instalate sisteme de securitate acasă, de aici şi potenţialul foarte mare de creştere în acest domeniu“, a declarat pentru News.ro Sorin Felea, directorul magazinului online de sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro), citat de bursa.ro.

În ceea ce priveşte preţul sistemelor de securitate, acesta variază în funcţie de caracteristicile tehnice, scrie ziuanews.ro.

Astfel, costul unui sistem de securitate poate să pornească de la 400 de lei (sistem de alarmă complet, cu conexiune wi-fi şi apelare pe telefonul mobil), iar un sistem de supraveghere complet poate porni de la 750 de lei (un kit complet de supraveghere video care cuprinde patru camere, DVR-ul, sursă de alimentare, mufele şi cablurile necesare şi un hard disk, cu posibilitate de vizualizare a imaginilor de pe telefonul mobil). Iar preţul unui videointerfon pentru casă începe de la 600 de lei, iar o automatizare de poartă poate varia de la 950 lei la 2.000 lei, în funcţie de dimensiunea porţii, trafic etc.

Vorbind de obiceiurile de consum, Felea spune că nu sunt deloc puţine cerinţele pentru un „sistem ieftin şi bun”.

În primul rând, nu există o soluţie de securitate universal valabilă, ci se iau mulţi factori în considerare atunci când se recomandă un sistem de securitate care să fie potrivit pentru client, atât din punctul de vedere al necesităţilor spaţiului respectiv, cât şi luând în considerare nevoile şi preferinţele personale. Apoi, încercăm să le explicăm clienţilor noştri că ieftin nu înseamnă tot timpul bun sau ceea ce e mai ieftin poate nu li potriveşte şi apoi vor fi nemulţumiţi. Practic, consiliem şi oferim soluţii personalizate, pentru că fiecare client să fie, în final, mulţumit şi să poate beneficia de un sistem de securitate potrivit pentru ei“, precizează reprezentantul companiei.

„În urma sondajului de opinie pe care l-am desfășurat în luna iulie a acestui an, am putut observa că peste 35% dintre românii care dețin un sistem de securitate acasă l-au instalat acum mai bine de 5 ani. Luând în considerare ritmul accelerat al avansului  tehnologic din domeniu, sistemele de securitate cu o vechime mai mare de 5 ani sunt soluții învechite și prezintă riscuri asumate de proprietari, în măsura în care  modelele vechi nu pot oferi un nivel ridicat de protecție, au o incidență crescută la defecțiuni, în comparație cu cele noi, iar calitatea scăzută a imaginilor, în cazul unui sistem de supraveghere video, spre exemplu, nu poate oferi informații relevante pentru identificarea infractorilor” se arată într-un comunicat Atu Tech publicat în luna august.

Astfel, este foarte important să vorbim despre nevoia de actualitate a sistemelor de securitate, fie că vorbim despre sisteme de alarmă, sau de supraveghere video. Trebuie să ținem cont că sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o funcționare continuă necesită și mentenanță. Astfel, cel puțin o dată pe an, este recomandată verificarea componentelor sistemului: camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile, conexiunile camerelor, DVR-ul și hard disk-ul etc. Sistemul de alarmă trebuie înlocuit doar în cazul în care componentele nu mai dau randament. Recomandăm teste pentru a vedea calitatea senzorilor de alarmă, dar și pentru a determina dacă sistemul comunică bine cu dispeceratul sau cu telefonul proprietarului. Durata de viață a unul echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă este de aproximativ 5 ani. După această perioadă, în lipsa unui upgrade, există un risc mare de apariție a defecțiunilor.

Share With: