HomeStiriBusiness & TehnologieParking Spotter a câștigat competiția Changeneers și premiul de 10.000 de euro
Parking Spotter a câștigat competiția Changeneers și premiul de 10.000 de euro

Parking Spotter a câștigat competiția Changeneers și premiul de 10.000 de euro

Parking Spotter a câștigat competiția Changeneers și premiul de 10.000 de euroSoluția de analiză video care te ajută să găsești un loc de parcare a mai câștigat încă un premiu. Parking Spotter a câștigat competiția Changeneers, organizate de Impact Hub Bucharest și Samsung România, și un premiu de 10.000 de euro.

Samsung și-a propus să descopere startup-urile care ne pot face viața mai simplă prin tehnologiile mobile. Competiția a ajuns la a doua ediție, iar premiul cel mare este de 10.000 de euro, conform gadget.ro.

Premiul cel mare a fost obținut de către Parking Spotter.

Changeneers și-a propus să fie mai mult decât un concurs și să ofere antreprenorilor un loc în care se pot întâlni, schimba idei și testa soluții, totul pentru crearea unei lumi mai bune prin tehnologii mobile. Competiția s-a adresat startup-urilor sau antreprenorilor care au propus soluții mobile inovatoare la provocări cu care ne confruntăm în ziua de astăzi, conform startupcafe.ro.

Din cele 47 de înscrieri primite, am selectat 12 startup-uri care să treacă printr-un bootcamp, să participe la webinarii și să participe la finală. În alegerea câștigătorului, Parking Spotter, juriul a ținut cont de următoarele criterii: potențialul startup-ului, fezabilitatea, scalabilitatea, piața, nevoia pe care o acoperă, competiția existentă, spune Lucian Gramescu.

”Competiția Changeneers este una dedicată startup-urilor care aduc un plus valoare comunității. Prin participarea la competiție, reușim să creăm medii care vor rezolva probleme cu care se confruntă societatea. Changeneers îți dă posibilitatea să intri într-o comunitate prin care își poți dezvolta ideea” a declarat Mihai Gheorghe, Product Manager Parking Spotter.

Parking Spotter este o soluție care ajută șoferii să găsească cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automată a imaginilor furnizate de camerele video. Parking Spotter este o platformă software ce analizează datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate în parcări pentru a transmite informații despre starea locurilor de parcare atât șoferilor, cât și administratorilor unor astfel de locații. Astfel, atunci când un șofer intră într-o parcare în care este instalată soluția Parking Spotter, va primi prin intermediul aplicației mobile informații legate de locurile de parcare libere aflate în proximitatea utilizatorului, scrie forbes.ro.

Startup-urile care au susținut pitch-uri în finală sunt: Hero; Arttachment; eMedi; I’m fine; Parentool; Prepi; Auttie App; XVision; VASK și Nummo.

Pe lângă competiția de pitch-uri, 18 aprilie a marcat și lansarea unei noi secțiuni a platformei Changeneers, dedicată comunității de startup-uri tech. Înscrierea în comunitate este gratuită, se face prin completarea formularului de pe site și necesită aprobarea organizatorilor.

Parking Spotter a câștigat, în 2017, Marele Premiu la Milestone Integration Platform Symposium, eveniment care a avut loc în San Antonio, Texas, conform securityportal.ro.

Cu ajutorul Parking Spotter o singura camera 1080p poate viziona/analiza pana la 20 de locuri de parcare, si este recomandat ca aparatul să poată vedea cel puțin 50% din spațiul pentru cele mai precise rezultate.

De asemenea, soluția dezvoltată de Ovidiu Ciurte si Gheorghe Mihai, a câștigat trofeul OSPA Romania 2017 la categoria Instalatori/Integratori Sisteme de Securitate. Pentru interviul video cu câștigătorii, accesați https://news.securityportal.ro/stiri/video/ovidiu-ciurte-gheorghe-mihai-castigator-ospa-romania-2017-integratori-sisteme-securitate/

Share With: