HomeStiriBusiness & TehnologieONVIF anunță câștigătorii Open Source Spotlight Challenge

ONVIF anunță câștigătorii Open Source Spotlight Challenge

ONVIF, inițiativa de standardizare globală de top pentru produsele IP din domeniul securității fizice, a anunțat câștigătorul primului ONVIF Open Source Spotlight Challenge.

Aplicația câștigătoare, CAM X, adusă în concurs de dezvoltatorul Liqiao Ying din Canada, oferă un sistem de detecție a obiectelor pe baza inteligenței artificiale care folosește soluții blockchain pentru stocarea informațiilor obținute de la camerele care respectă protocoalele ONVIF. Concursul s-a desfășurat online timp de două luni. Organizat împreună cu BeMyApp, concursul a oferit premii în bani dezvoltatorilor care au folosit protocolul oferit de ONVIF pentru a creea aplicații gratuite pentru dispozitive mobile și computere destinate afișării avansate a imaginilor video, se precizează într-un comunicat al ONVIF.

Aplicațiile trebuiau să fie compatibile cu cel mai nou profil lansat, Profile T, care susține folosirea compresiilor video H.264 și H.265. Pentru acest concurs, dezvoltatorii s-au conectat la prototipuri online de camere ale Axis Communications, Bosch Security and Safety Systems, Dahua Technology, Hikvision și Uniview, care au activă funcționalitatea Profile T.

„Scopul concursului a fost de a solicita idei creative, open source din afara organizației ONVIF și din afara industriei, ajutând la extinderea perspectivei,” spune Hans Busch, Director, ONVIF Technical Committee.

Toate cele 37 de aplicații au fost jurizate pe baza inovației, viabilității implementării, funcționalității și dacă aplicația este ușor de navigat și folosit. Șapte finaliști au primit 800 de dolari fiecare, iar primele trei locuri au primit 3.000 de dolari, 2.500 de dolari și respectiv 2.000 de dolari. Toate aplicațiile finaliste, inclusiv cele situate pe locul doi și trei vor putea fi văzute pe onvif.org. Locul doi a fost ocupat de RPOS Open Source Camera, iar pe locul trei sa clasat Open Camera.

Share With: