HomeStiriBusiness & TehnologieO nouă tehnologie biometrică pentru securitate cardurilor inteligente
utilizatorii-de-aplicatii-financiare-valoreaza-mai-mult-securitatea

O nouă tehnologie biometrică pentru securitate cardurilor inteligente

bioInfineon și IDEX Biometrics dezvoltă o nouă tehnologie biometrică pentru securitatea cardurilor inteligente bancare.

Infineon, companie producătoare de cipuri, a anunțat că va lucra cu IDEX Biometrics pentru a dezvoltat soluții de autentificare biometrice pentru cardurile bancare. Infineon este considerat a fi unul dintre furnizorii de top de cipuri pentru cardurile bancare. IDEX are o poziție similară pe piața de autentificare a amprentelor, scrie eenewseurope.com.

Companiile vor să dezvolte un system-on-card care să demonstreze performanțele celui mai nou controler de securitate de 16 biți al Infineon. Acesta va avea două interfețe și va funcționa fără contact, dar și cu contact.

Cardurile biometrice cu o simplă autentificare a amprentei ca al doilea factor de autentificare sunt menite să prevină abuzul pentru cardurile de plată. Asta se aplică soluțiilor de plată precum și cardurilor care combină plățile cu beneficiile sociale. În plus, autentificare cu ajutorul amprentei este mai rapidă decât introducerea unui cod PIN.

Provocarea tehnică pentru cardurile contactless biometrice este consumul de energie. Elementele sigure ale Infineon au un avantaj mare asupra activării biometriei datorită unui consum de energie optimizat al unui sistem contactless fără baterie și poate susține tranzacții contactless în mai puțin de 300 de milisecunde. Asta permite efectuarea unei tranzacții biometrice în mai puțin de o secundă, scrie newelectronics.co.uk.

Cele două companii caută și cea mai eficientă metodă de integrare a API-ului IDEX în sistemele biometrice cu elementul securizat al Infineon, pentru a grăbi implementarea de carduri biometrice cu două interfețe.

IDEX colaborează cu mari actori din industrie pentru a dezvolta un ecosistem deschid, cu care se poate lucra destinat soluțiilor de carduri smart care permit plățile, identificarea angajaților companiilor și accesul la aplicații.

Tehnologia biometrică este deja foarte acceptată în telefonia mobilă și se va răspândi și mai mult către aplicațiile de carduri smart precum cele bancare, de identificare sau pentru soluții de acces. Conform unei cercetări a firmei ABI, se așteaptă ca numărul de carduri bancare care au funcții biometrice să crească de la 4,5 milioane în 2019 la 120 de milioane în 2023.

Share With: