HomeStiriBusiness & TehnologieO nouă dronă Parrot folosește o cameră cu termoviziune
O nouă dronă Parrot folosește o cameră cu termoviziune

O nouă dronă Parrot folosește o cameră cu termoviziune

O nouă dronă Parrot folosește o cameră cu termoviziuneParrot, producătorul francez de drone, a anunțat lansarea unei drone care folosește o cameră cu termoviziune și se adresează profesioniștilor din construcții, securitate, agricultură.

Parrot, producătorul francez de drone, a anunțat recent lansarea ANAFI Thermal: o soluție trei în unu (dronă, senzor și software) care oferă termografie sofisticată și de înaltă calitate. Este ușor de folosit și s-a dovedit a fi fiabilă, conform dronebelow.com.

Parrot a evoluat platforma ANAFI pentru a crea această soluție de categorie ușoară și ușor de folosit, special creată pentru a fi folosită în mai multe industrii. Camera integrată are o rezoluție 4K HDR. ANAFI Thermal integrează și un senzor termic al FLIR – care se remarcă în acest domeniu – capabil să redea imaginile termice rapid și eficient. cu ANAFI Thermal, utilizatorii pot vedea imagini termic și RGB ale suprafețelor, structurilor sau al zonelor de risc pe care drona le înregistrează când zboară, creând oportunitatea de a înțelege mai bine zonele monitorizate și de a acționa imediat.

ANAFI Thermal poate fi adaptată pentru a fi folosită de profesioniștii din domeniul construcțiilor și vânzării de case; de experții din domeniul securității și protecției persoanelor și din domeniul serviciilor de salvare; de producătorii de energie și transportatori și de către organizațiile care acționează pentru protecția și prezervarea mediului.

Drona cântărește 315 grame și poate zbura la o viteză de 55 de kilometri pe oră. Poate zbura și când bate vântul dacă nu depășește 50 de kilometri pe oră. Cele trei baterii fac posibil ca zborul dronei să ajungă la 78 de minute.

Camera 4K HDR are un senzor Sony de 21 de megapixeli, precum și un senzor FLIR cu o rezoluție de 160×120, care poate înregistra temperaturi de la -10° la 400° Celsius. ANAFI Thermal se poate înclina la 90 de grade, într-o parte sau alta, oferind profesioniștilor un câmp vizual fără precedent, scrie geospatialworld.net.

Un zoom digital 3X permite piloților să examineze zonele greu de accesat fără a se supune riscurilor. ANAFI Thermal are cu 10 grame mai puțin față de dronele ANAFI produse anterior și sunt cu 2 centimetri mai mici. Au un design foarte compact pentru a putea fi păstrate cu ușurință.

ANAFI Thermal oferă o combinație robustă de funcții, performanțe și capabilități software care să îndeplinească nevoile în creșterea ale unei mari varietăți de profesioniști care folosesc dronele pentru a își îmbunătății operațiunile și reduce riscurile. Parrot Skycontroller 3 oferă și o conexiune Wi-Fi puternică la o distantă de peste 1.600 de metri depărtare, ceea ce înseamnă că operatorul o poate folosi în timp ce păstrează o distanță mare de zonele de risc sau la care este dificil de ajuns. Imaginile pot fi vizionate, analizate sau folosite împreună cu aplicația FreeFlight 6.

Parrot lansase vara trecută drona Anafi, care se pliază, pentru 700 de dolari. Anafi Thermal are în plus senzorul infraroșu Flir Lepton și va avea un preț de 1.900 de dolari. Anafi Thermal include baterii de rezervă, încărcător pentru acestea, un controler și o geantă pentru dronă. Drona va fi disponibilă în luna mai, conform theverge.com.

Share With: