HomeStiriBusiness & TehnologieNEC investește în compania Tascent, producător de soluții biometrice pentru iris

NEC investește în compania Tascent, producător de soluții biometrice pentru iris

NEC Corporation, care a anunțat recent că va oferi un sistem de recunoaștere facială pentru Jocurile Olimpice din 2020, a anunțat recent că a investit în compania Tascent, producător de soluții biometrice pentru iris.

NEC Corporation, Tano Capital și Min Aik Technology au investit 19,5 milioane de dolari în Tascent, o companie din Statele Unite care este cunoscută pentru producția de soluții biometrice de recunoaștere a irisului, scrie secureidnews.com.

NEC dezvoltă tehnologii de identificare biometrică de mai bine de 40 de ani. Tascent, înființată în 2015, furnizează sisteme de identificare biometrice multi-modale, inclusiv tehnologie de control optică pentru a captura de la distanță imagini de înaltă calitate a irisului foarte repede și o interfață care ghidează utilizatorii pentru captarea unor informații biometrice exacte.

Investiția din 2015 a dus la strângerea a 18,5 milioane de dolari. Anul acesta, NEC a investit cel mai mult în Tascent, scrie optics.org.

NEC, care vinde propriul sistem biometric numit “Bio-IDiom”, spune că dispozitivul de identificare a irisului – care funcționează datorită camerelor cu infraroșu – a fost numit „cel mai exact din lume” de către National Institute of Standards and Technology (NIST) din statele Unite.

Valoarea investiției celor de la NEC nu a fost făcută publică. În ultimul timp, cererea de identificare biometrică multi-modală pentru îmbunătățirea securității este într-o creștere rapidă. În acest mediu, se așteaptă ca piața de identificare a irisului să aibă parte de o creștere semnificativă, scrie sourcesecurity.com.

Această investiție și parteneriatul va permite celor două companii să îmbunătățească împreună capacitatea de recunoaștere a irisului, folosind controlul optic și tehnologiile UI ale Tascent și motoarele biometrice avansate ale NEC. Cele două companii vor creea cea mai nouă generație de tehnologie de autentificare a irisului pentru piața de siguranță publică.

Share With: