HomeStiriBusiness & TehnologieMicrocipul care se ocupă de securitatea Pixel 3

Microcipul care se ocupă de securitatea Pixel 3

Google se laudă cu microcipul de securitate Titan M care este folosit de telefoanele Pixel 3.

Google se laudă cu microcipul de securitate Titan M care este folosit de telefoanele Pixel 3. Google a postat un rezumat în care explică ceea ce face microcipul și se înțelege clar că este în același timp un paznic și un seif pentru informații. Titan M este legat de procesul „secure boot” al Android și salvează ultima versiune sigură a Android pentru a preveni hackerii să facă posibilă întoarcerea la o versiune nesigură. De asemenea, blochează și încercările de încărcare a oricărei versiuni firmware anterioare. Hackerii nu pot actualiza versiunea firmware fără ca utilizatorul să își fi introdus parola, scrie engadget.com.

Noul hardware verifică și numărul de încercări de introducere al codului de acces și le limitează pentru a preveni atacurile care folosesc forța brută. Independența microcipului față de memoria protejată de acesta face dificilă atacarea acestui proces, conform Google.

Nu se știe cât de bine Titan M va păstra în siguranță dispozitivul.

Aplicațiile terțe vor avea parte de o mai bună securitate pentru tranzacțiile sensibile prin folosirea unui hardware personalizat. Google spune că datorită StrongBox KeyStore API al Android 9, Titan M poate stoca chei private ale utilizatorilor, iar Protected Confirmation API ajută la identificarea tranzacțiilor care sunt confirmate de viruși, nu de utilizatori, conform theregister.co.uk.

De asemenea, firmware-ul folosit de Titan M este protejat de parola de utilizator. Dacă nu este folosit un cod valid, firmware-ul nu poate fi actualizat. Asta înseamnă că și în cazul în care s-ar descoperi o vulnerabilitate care îi permite să accesezi telefonul fără a introduce parola, în teorie, versiunea firmware nu poate fi actualizată.

Titan M a fost inspirat de procesorul Titan care ajută la protejarea serverelor Google. Chiar dacă diferă foarte puțin, Titan M consumă mai puțină energie, pentru a nu pune multă presiune pe baterie în timp ce funcționează pe fundal fără să băgăm de seamă. Și procesorul Titan, dar și procesorul titan M au ca sarcină protejarea componentelor hardware împotriva celor mai sofisticate și devastatoare atacuri informatice, scrie wired.com.

Share With: