HomeStiriBusiness & TehnologieMai multe camere de securitate vor fi instalate pe trenurile din Tokyo

Mai multe camere de securitate vor fi instalate pe trenurile din Tokyo

Operatorul principal al rețelei de trenuri din Tokyo spune că va instala camere de securitate în toate trenurile înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice ce vor avea loc în 2020.

Compania East Japan Railway plănuiește să instaleze 8 camere în fiecare vagon. Scopul instalării acestora este pentru a preveni atentatele teroriste și infracțiunile, scrie 3.nhk.or.jp.

Operatorul căii ferate a decis să instaleze mai multe camere după ce a înregistrat aproximativ 600 de cazuri de vandalism în perioada februarie-iunie 2018. De asemenea, imaginile video vor fi stocate timp de o săptămână și accesul va fi restricționat pentru a proteja intimitatea pasagerilor.

Decizia de a echipa 8.300 de vagoane ale trenurilor locale din Tokyo și 200 de vagoane ale trenurilor Shinkansen de mare viteză cu camere de securitate vine ca urmare a unui plan anterior al companiei de a instala astfel de camere în trenurile companiei East Japan Railway, conform mainichi.jp.

Operatorul căii ferate plănuiește și instalarea de camere de securitate în cabina conductorului pentru 2.500 de cabine de trenuri care operează în regiunea capitalei deoarece, recent, a apărut o creștere a numărului de spargeri care se soldează cu furturi și stricarea echipamentelor.

Separat de aceste planuri, compania vrea să creeze un dispozitiv, care montat la bordul trenului să monitorizeze șinele de tren în timpul în care trenul este condus. Compania vrea ca aceste dispozitive să monitorizeze 70% dintre liniile de tren pe care le deține în întreaga Japonie până în martie 2021.

Share With: