HomeStiriBusiness & TehnologieJaponia va folosi un sistem de recunoaștere facială la Olimpiada din 2020 VIDEO

Japonia va folosi un sistem de recunoaștere facială la Olimpiada din 2020 VIDEO

Japonia va folosi un sistem de recunoaștere facială, furnizat de firma NEC, pentru a asigura securitatea Olimpiadei din 2020.

NEC a anunțat că va asigura un sistem de recunoaștere facială mare pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice ce vor avea loc în vara lui 2020 în Tokyo. Sistemul va fi folosit pentru a identifica peste 300.000 de persoane care vor participa, inclusiv atleți, voluntari, jurnaliști și alte tipuri de personal. Este pentru prima dată când tehnologia de recunoaștere facială va fi folosită în acest scop la Jocurile Olimpice, scrie theverge.com.

Sistemul de recunoaștere facială al celor de la NEC este construit în jurul unui motor de inteligență artificială numit NeoFace, care face parte din gama cuprinzătoare de tehnologie de autentificare biometrică Bio-IDiom. Implementarea constă în conectarea informațiilor oferite de fotografii cu un card care trebuie purtat de persoana acreditată.

Tehnologia NeoFace a celor de la NEC Corp. va fi personalizată pentru a monitoriza fiecare persoană acreditată în mai mult de 40 de locații, conform reprezentanților companiei, scrie nzherald.co.nz.

Organizatorii locali speră ca sistemul să elimine eficient intrarea cu acte de identitate false, să reducă aglomerarea în jurul cozilor de acreditare și să reducă stresul sportivilor.

Tsuyoshi Iwashita, directorul executiv care se ocupă de organizarea Olimpiadei spune că locațiile se află în și în afara orașului Tokyo și de aceea ar fi dificil să se obțină un nivel înalt de securitate.

Imaginile fețelor fiecărei persoane acreditate pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi colectate după procesul de aprobare și vor fi stocate într-o bază de date pentru a verifica identitățile celor care trec prin punctele de verificare a acreditării.

Share With: