HomeStiriBusiness & TehnologieISO va introduce noi standarde pentru drone
dedrone-imbunatateste-urmarirea-si-depistarea-dronelor-cu-ajutorul-dronetracker-3

ISO va introduce noi standarde pentru drone

International Organization for Standardization (ISO) a alcătuit și lansat recent un set de standarde pentru drone. ISO invită profesioniștii, companiile și publicul să discute aceste standarde până pe 21 ianuarie 2018.

The Draft International Standards for Drone Operations creat de ISO a fost lansat miercurea trecută pentru a fi discutat public. Profesioniștii din domeniul dronelor, academicienii, companiile și consumatorii sunt invitați să își exprime opiniile până pe 21 ianuarie 2019, conform timesofisrael.com.
Se așteaptă ca adoptarea formei finale a standardelor să fie disponibilă la nivel mondial în 2019, a precizat Robert Garbett, cel care conduce grupul ISO responsabil pentru standardele globale pentru drone.

Aceste standarde vor duce fără îndoială la o nouă încredere în siguranța, securitate și conformitatea cu această industrie dinamică, rezultând într-o extindere masivă a disponibilității și folosirii dronelor în următorii ani”, a precizat Garbett.

Anunțul ISO este primul pas în standardizarea globală a industriei dronelor, incluzând aplicații pentru toate mediile – sol, subacvatic, aer și spațiu.
Standardele se adresează cerințelor operaționale ale dronelor predominant aeriene, incluzând protocoale legate de siguranță, securitate și toate „normele” de utilizare a dronelor, precum promovarea de zone interzise pentru zbor, nevoia unui protocola pentru înregistrarea unui jurnalului de zbor, mentenanță, pregătire și documentare pentru zbor. Aceste standarde vor forma reguli și legislație la nivel global.

După câțiva ani de colaborare la nivel global între instituțiile care tsabilesc standarde, se așteaptă ca rezultatul să declanșeze o accelerare rapidă a creșterii pentru industria de drone pe măsură ce organizațiile sunt încurajate prin reasigurare siguranței și securității, scrie superyachtnews.com.

Aceste noi standarde ISO vor avea un rol esențial în ghidarea modului în care dronele sunt folosite în siguranță și eficient într-un cadru de respectare a reglementărilor, care ar putea oferi o protecție în plus pentru iahturi. Dronele au obținut o poziție stabilă în industria super-iahturilor în ultimii ani, dar pot fi și o amenințare asupra intimității și securității celor care dețin super-iahturi.

O caracteristică principală anunțată de ISO este accentul pe siguranța aeriană, care este în prim plan pentru atențai publică în legătură cu aeroporturile și alte locații sensibile. Eficiența standardelor în îmbunătățirea siguranței aeriene va fi întărită și mai mult de dezvoltarea rapidă a tehnologiei de garduri geografice și a tehnologiei împotriva dronelor, oferind o primă line care protejează împotriva folosirii dronelor de persoane rău intenționate, precizează newelectronics.co.uk.

Share With: