HomeStiriBusiness & TehnologieÎncuietorile inteligente sunt punctul de pornire spre o casă inteligentă

Încuietorile inteligente sunt punctul de pornire spre o casă inteligentă

Instalarea de încuietori inteligente pentru casă este un punct de plecare spre construirea unei case inteligente.

Un număr semnificativ de furnizori de servicii de securitate au recunoscut valoarea vânzării și instalării unei încuietori inteligente. Aceste încuietori oferă oportunități pentru noi venituri din mai multe puncte de vedere printre care și posibilitatea de a oferi servicii și dispozitive suplimentare ca urmare a instalării de încuietor, scrie securityinfowatch.com.

Există și instalatori de sisteme de securitate care sunt reticenți în a instala o încuietoare inteligentă pentru că ar putea fi complicat, dar din acest punct de vedere este ușor.

Instalarea unei încuietori inteligente poate dura chiar și mai puțin de jumătate de oră, conform lui John Orth, un technician al Guardian Protection Services.
Rolul încuietorii inteligente devine din ce în ce mai important în vânzarea de dispozitive inteligente pentru acasă Împreună cu un hub inteligent, încuietoarea inteligentă este un punct de pornire natural pentru cei care ajung să folosească tehnologia smart home.

Când clienții trec de la un sistem de securitate de bază la un sistem de securitate care folosește automatizarea casei și încuietori inteligente, sistemul de automatizare necesită de obicei nu nivel mai mare de servicii. Asta înseamnă că furnizorii de produse își pot schimba oferta pentru a oferi clienților un pachet avansat de servicii.
Conform unei cercetări a Market Research Future, se așteaptă ca piața de încuietori inteligente să crească cu rată de creștere anuală medie de 11% în perioada 2017-2023 și să ajungă să valoreze două miliarde de dolari până în 2023, scrie digitaljournal.com.

Încuietorile inteligente (și chiar dispozitivele inteligente pentru acasă) sunt făcute să adauge comoditate în viața utilizatorilor, scrie cnet.com.

Încuietorile inteligente nu ies neapărat în evidență, nu sunt neapărat mari și cu forme neobișnuite, pot să se deghizeze și sub forma unei încuietori aparent normale. Un exemplu este Kwikset Kevo, o încuietoare inteligentă care pare a fi una standard, dar dacă telefonul deschide aplicația Kevo și se află în apropiere, permite deschiderea ușii doar cu atingerea unui deget.

De asemenea, înlocuirea încuietorii cu una inteligentă nu înseamnă neapărat că trebuie schimbată cheia. Butucul poate rămâne același, ceea ce se schimbă este mecanismul.

Încuietorile inteligente permit și gestionarea situațiilor în care cineva trebuie să intre în casă în absența propietarului. Propietarul poate oferi chei digitale persoanelor care vin să facă curățenie când nu este acasă și chiar poate restricționa orele în care are acces vizitatorul.

Încuietorile inteligente pot asigura și securitatea caselor conectate dacă utilizatorul își actualizează aplicațiile, parolele și securizează codul de acces. Avantajul este că nu sunt făcute mai multe copii ale cheii care să permită persoanelor necunoscute să le extragă de sub preș sau alte ascunzători.

Cu toate acestea, încuietorile inteligente nu sunt potrivite pentru oricine și înainte de cumpăra una este necesară luarea în considerare a nevoilor specifice. Încuietorile inteligente nu sunt întotdeauna perfecte. Există și încuietori care au probleme legate de conectare și chiar durabilitate.

Share With: