HomeStiriBusiness & TehnologieIHS: Control accesul este integrat în clădiri inteligente

IHS: Control accesul este integrat în clădiri inteligente

Conform unui nou raport al , soluțiile de control acces se vor dezvolta împreună cu sistemele de management al clădirii.

Jim Dearing, analist al departamentului de securitate și tehnologie a clădirilor al IHS, a spus că sistemele de control acces electronice sunt sistemele de securitate de top care sunt integrate în zilele noastre cu platformele de sisteme de management al clădirii, scrie securityinfowatch.com.

Conform lui Dearing, aproximativ 30% dintre vânzările de produse de control acces – inclusiv cititoare, dispozitive care verifică ușile și încuietori electronice – au fost instalate și conectate la o platformă de sisteme de management al clădirilor în 2017.

IHS a precizat patru motive principale pentru care integrarea cu platforme de sisteme de management al clădirilor devine din ce în ce mai populară:
Interoperabilitatea- sistemele de management al clădirilor asigură colectarea unei cantități uriașe de informații de la echipamente din mai multe domenii.
Vizualizarea informațiilor – informațiile colectate pot fi vizualizate într-o formă structurată.
Analiza – platformele de sisteme de management al clădirilor oferă testări automate, asigurând o raportare a problemelor apărute, iar asta include și securitatea clădirii.
Schimbarea bazei de furnizori – mulși furnizori de top de servicii de securitate continuă să își dezvolte noi portofolii, încercând să aibă o soluție mai completă ca a rivalilor.

Platformele de sisteme de management al clădirilor includ orice sistem de control care folosește un computer care monitorizează toate sistemele mecanice și electrice ale clădirii, inclusiv sistemul de alimentare cu energie electrică, securitatea și siguranța vieții. Trendul ascendent al adoptării acestor platforme este relevant pentru furnizorii care vor să își vândă soluțiile companiilor, a explicat Jim Dearing, conform securitysales.com.

Se așteaptă ca vânzarea de echipamente de control acces ce se conectează la platforme de sisteme de management al clădirilor să depășească restul piețelor, crescând cu o rată de creștere anuală medie de 12,5% în următorii cinci ani. În comparație cu aceasta, rata de creștere anuală medie pentru vânzarea de echipamente de control acces pentru toată piața este prevăzută să crească cu 8,8%.

Sistemele de control acces sunt considerate a fi o piesă importantă în clădirile inteligente datorită calității informațiilor pe care le poate oferi sistemului de management al clădirilor indiferent de locul unde se află ocupanții clădirii.

Una dintre marile obstacole ale adoptării tehnologiei sunt îngrijorările cu privire la cine se ocupă de fapt de aceste platforme. Furnizorul de platforme de sisteme de management al clădirii va dori mereu să fie autoritatea supremă. Cu toate acestea, furnizorii de control acces nu vor să renunțe așa ușor la autoritatea lor în favoarea platformelor de sisteme de management al clădirilor deoarece funcțiile software create de ei îi fac să se diferențieze de competitori.

Share With: