HomeStiriBusiness & TehnologieHoneywell va echipa un oraș din Egipt cu noi camere de securitate

Honeywell va echipa un oraș din Egipt cu noi camere de securitate

Camerele de securitate ale Honeywell vor fi folosite în noua capitală administrativă a Egiptului pentru a transforma orașul într-unul mai sigur și inteligent.

Egiptul a semnat o înțelegere, pe 18 februarie, cu firma de securitate americană Honeywell prin care compania se angajează să ofere un sistem de supraveghere la nivelul întregului oraș administrativ, conform unui comunicat, citat de egyptianstreets.com.

Honeywell va instala sisteme de securitate și supraveghere la nivelul întregului oraș în prima fază a extinderii, în colaborare cu partenerul MTI, pentru a integra sistemele de securitate peste capitală într-un singur punct de control cunoscut ca Integrated Command and Control Centre (ICCC)”, se arată în comunicat.

Centrul de control va conecta și imaginile video de la peste 6.000 de camere IP conectate la o rețea perfectă pentru viitor, și va rula un program de analiză video sofisticat pentru monitorizarea mulțimii și aglomerărilor din trafic, pentru a detecta incidentele și furturile, pentru a observa persoane sau obiecte suspecte și pentru a declanșa alarme automate în situații de urgență.

Compania a spus că crede că un oraș smart este un oraș sigur și că acest proiect de infrastructură va face ca Egiptul să fie o țară mai sigură și mai prosperă.

Luând în calcul atacurile teroriste și protestele în stradă, guvernul Egiptului a semnat acest contract pentru achiziția unui sistem de supraveghere video a orașului care se construiește lângă Cairo, scrie globalconstructionreview.com.

Centrul de comandă și control integrat va folosi tehnologia Internet of Things pentru a declanșa un răspuns din partea forțelor de securitate, a polițiștilor și a medicilor în caz de urgență.

Noua Capitală administrativă este construită în deșert la 45 de kilometri este de Cairo. Va fi noul loc unde guvernul egiptean va fi așezat. Se așteaptă ca noul oraș să se dezvolte într0un nou centru cultural și de afaceri cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori.

Honeywell nu a dezvăluit valoarea contractului de achiziție a sistemelor de supraveghere și securitate, dar conform unui raport din decembrie, acestea ar ajunge la 31 de milioane de dolari.

Share With: