HomeStiriBusiness & TehnologieGoogle aduce identificarea electronică pe telefoanele cu Android

Google aduce identificarea electronică pe telefoanele cu Android

android securitate hackeriSmartphone-urile cu Android de la Google ar putea fi folosite pe viitor pentru verificarea identității prin introducerea Electronic ID.

Acum câteva luni am aflat că Google avea intenția de a permite utilizatorilor să luăm pe telefonul mobil documente de identificare. Această veste a fot întâmpinată cu multe întrebări: este posibil, este legal, sunt datele noastre în siguranță? În cadrul conferinței dezvoltatorilor Google, au fost făcute publice unele detalii tehnice legate de această tehnologie care ar putea ajunge să fie folosită pe dispozitivele Android Q, deși asta nu înseamnă că va fi implementată până la lansarea oficială, scrie elandroidelibre.elespanol.com.

Aplicațiile de tip portofel pot stoca în prezent o mulțime de informații care elimină nevoia probării prin medii printate, de la carduri de credit și bilete de călătorie până la carduri de fidelitate. Însă, probarea identității utilizatorului printr-o aplicație care să treacă drept act de identitate nu este deocamdată posibilă, scrie profit.ro.

Compania americană vrea să adauge suportul necesar pentru Electronic ID, astfel încât dezvoltatorii să poată crea aplicații mobile sigure, care să poată fi folosite pentru verificarea identității.

În plus, compania a confirmat că noile dispozitive Android Q vor trebui să cripteze informațiile utilizatorilor, menționează venturebeat.com.

Înlocuirea cardurilor de identitate, precum permisele de conducere și cărțile de identitate este ultima piesă a puzzle-ului care completează portofelul digital. Este vorba de identificarea persoanei în lumea fizică. Aplicațiile de tip portofel electronic pot înlocui biletele de avion, cardurile de loialitate și cardurile bancare, dar nu pot funcționa drept mijloc de identificare valid.

Asta nu este la fel de simplu pe cum sună. Google vrea să se asigure că implementarea sa urmează practicile de criptare și procedurile standard. Asta înseamnă implicarea echipei Android Security and Privacy.

Rene Mayrhofer, director al Android Platform Security, spune că google vrea să construiască Identity Credential API pentru Android. Datele de autentificare a identității vor veni cu un magazin dedicat pentru acestea care să susțină aplicațiile care îl folosesc și să măsoare transparența acestora.

Nu se știe sigur dacă această funcționalitate va fi lansată pe Android Q. În cele din urmă, scopul este de a stoca în siguranță actele de identitate, inclusiv pașaportul și care pot fi accesate chiar și atunci când dispozitivul nu are suficientă baterie pentru a porni.

Share With: