HomeStiriBusiness & TehnologieGemalto testează îmbarcarea biometrică pe aeroportul internațional din Los Angeles
thales-achizitioneaza-gemalto-pentru-a-crea-un-gigant-al-securitatii-cibernetice

Gemalto testează îmbarcarea biometrică pe aeroportul internațional din Los Angeles

thales-achizitioneaza-gemalto-pentru-a-crea-un-gigant-al-securitatii-ciberneticeGemalto, specializată în securitate digitală, în parteneriat cu linii aeriene de top din SUA, testează porți de îmbarcare biometrice la Terminalul 4 de pe aeroportul internațional Los Angeles din statul California.

Compania Gemalto a anunțat că va lucra împreună cu agenția americană Customs and Border Protection la un sistem biometric de îmbarcare pe aeroportul internațional din Los Angeles, scrie findbiometrics.com.

Aeroportul internațional din Los Angeles a fost în ultimul an un loc unde s-a experimentat mult cu tehnologia biometrică. La începutul anului British Airways și Lufthansa au participat în programe de testare a scanării biometrice a pasagerilor, folosind tehnologia oferită de compania portugheză Vision-Box.

Într-o declarație cu privire la acest program, Gemalto a subliniat eficiența tehnologiei sale de recunoaștere facială. Live Face Identification System (LFIS) a obținut o identificare cu o rată de succes de 99.44% în doar cinci secunde în cadrul unui test desfășurat de Departamentul de Securitate Internă al SUA.

Gemalto nu a oferit detalii legate de începutul perioadei de testare și cât va dura.

Perioada de probă va asigura faptul că așteptările pasagerilor sunt îndeplinite prin folosirea tehnologiei de recunoaștere facială și că sunt satisfăcute cerințele Customs and Border Protection la ieșirea din SUA, conform passengerterminaltoday.com.

Neville Pattinson, care deține funcția de vicepreședinte al programelor guvernamentale în cadrul Gemalto a declarat: „A putea folosi fața în locul biletului de îmbarcare nu va îmbunătății doar securitatea ci va permite pasagerilor să se îmbarce mai ușor și mai repede.”

Programul pilot este flexibil cu privire la limitările impuse de spațiu și opțiunile viitoare deoarece soluția va fi integrată în infrastructura existentă pentru a facilita îmbarcarea.

Share With: