HomeStiriBusiness & TehnologieFBI avertizează băncile că ATM-urile ar putea fi ținta unui jaf mare

FBI avertizează băncile că ATM-urile ar putea fi ținta unui jaf mare

FBI a avertizat băncile de posibilitatea producerii unui jaf de milioane de dolari care ar viza bancomatele din întreaga lume.

FBI avertizează băncile că infractorii cibernetici se pregătesc să lanseze un atac la nivel mondial cunoscut sub numele „retragere din ATM-uri”, ceea ce înseamnă că escrocii deturnează un procesor de carduri și plăți bancare și folosesc carduri clonate la bancomate din întreaga lume pentru a retrage fraudulos milioane de dolari în doar câteva ore, scrie Krebs on Security.

Krebs on Security citează o alertă confidențială pe care FBI-ul a transmis-o în secret băncilor vinerea trecută. FBI-ul a precizat că un număr nelimitate de operațiuni pot compromite cu ajutorul malware o instituție financiară sau un procesor de plăți bancare pentru a accesa informațiile despre cardul clientului și pentru a exploata conectarea la rețea, permițând un furt mare de bani din ATM-uri.

De obicei, infractorii cibernetici care folosesc tehnica golirii bancomatelor la sfârșit de săptămână, după ce băncile se închide.

Operațiunea similară de fraudă a fost efectuată în 2009, când circa 9 milioane de dolari au fost curățate din bancomatele din întreaga lume. Potrivit raportului, băncile mici-mijlocii care nu și-au modernizat echipamentul și programele software până la cele mai recente standarde de securitate sunt expuse unui risc mai mare, notează RT, citat de evz.ro.

FBI-ul nu a comentat emiterea acestei alerte, dar a declarat: „FBI-ul avizează în mod obișnuit industria privată cu privire la diverse amenințări cibernetice observate în cursul investigațiilor. Aceste informații sunt oferite pentru a ajuta administratorii de sisteme să se apere de acțiunile infractorilor cibernetici,” citează cnbc.com.

Grupurile infracționale organizate se infiltrează de obicei în procesorul de plată sau al băncii pentru a elimina elementele care previn fraudele, precum numărul minim de tranzacții și cantitatea minimă de bani ce bot fi extrași.

Share With: