HomeStiriBusiness & TehnologieEvoluția recentă a încuietorilor wireless și a celor conectate la internet

Evoluția recentă a încuietorilor wireless și a celor conectate la internet

Piața de încuietori conectate la internet sau wireless pentru sectoarele comercial, industrial și pentru consumatori a evoluat mult în ultimul timp.

În ultimii ani s-a văzut o adoptare graduală a încuietorilor electronice wireless și a cardurilor de acces pe segmentele industriale și comerciale de pe piața de securitate. Beneficiile pe care îl aduc sunt reducerea costului pentru fiecare încuietoare, o scădere a investiților în infrastructură (cabluri) și o mai mare flexibilitate a implementărilor și modificărilor, scrie securityinfowatch.com.

ASSA ABLOY și Allegion, pe care se bazează cel mai mult industria, au introdus game de produse care sunt în întregime fără fir. Aceste companii aduc valoare prin faptul că dacă se dorește o lărgire a bugetului, sunt controlate mai multe uși cu aceiași bani cu o soluție fără fir. Multe dintre aceste soluții fără fir încorporează date de autentificare mobile prin intermediul dispozitivelor care folosesc Bluetooth sau NFC.

O nouă provocare o reprezintă zonele izolate. Astfel, există clienți care vor încuietori fără fir care să folosească dispozitive pentru autentificare și care să permită administrarea cheilor de acces de la distanță.

O nouă companie pe piața de securitate, numită Nokē (se pronunță „no key” – fără cheie), a venit cu o încuietoare fără fir care este certificată IP66 și se poate conecta la Bluetooth. Accesul la încuietoarea offline se face cu ajutorul unei aplicații pentru iOS sau Android. Privilegiile pot fi administrate dintr-o aplicație de monitorizare și control care funcționează în cloud. Aplicația monitorizează numărul de utilizări, utilizatorii care o folosesc cel mai des și starea bateriei. Revocarea accesului este și ea simplă. Astfel, acest sistem permite monitorizarea sistemului de control acces de la distanță.
În ceea ce privește încuietorile inteligente pentru acasă, ASSA ABLOY și IFSEC Global au publicat recent un raport despre încuietorile inteligente în 2018, scrie sourcesecurity.com.

Conform unui sondaj efectuat pentru raport, 61% dintre locuințe susțin că dețin cel puțin un sistem sau dispozitiv inteligent pentru acasă. Cele mai populare dispozitive incluse sunt contoarele de energie, camerele CCTV pentru acasă, alarme pentru intruși și încuietori inteligente. Toate acestea au fost disponibile pentru companii de ani buni.

Persoanele care au participat la studiu au fost întrebate și cât de multe știu despre casa inteligentă. 42% dintre respondenți au răspuns că nu știau că își pot controla încuietoarea inteligentă cu ajutorul telefonului. În ciuda diverselor funcții pe care încuietorile inteligente le au, majoritatea oamenilor au cunoștințe limitate despre acestea.

Securitatea și monitorizarea locuinței nu sunt singurele motive pentru care tehnologia casei inteligente este adoptată. Oamenii iubesc confortul.

Telefoanele inteligente stau la baza noilor încuietori inteligente. Multe dintre acestea permit propietarului să le administreze cu ajutorul telefonului mobil, oferind chei digitale familiei sau prietenilor pentru a descuia ușa.

Share With: