HomeStiriBusiness & TehnologieEntrust Datacard încheie achiziția nCipher Security de la Thales
Entrust Datacard achiziționează firma nCipher Security a Thales

Entrust Datacard încheie achiziția nCipher Security de la Thales

Entrust Datacard achiziționează firma nCipher Security a ThalesThales a încheiat cu succes vânzarea nCipher Security, responsabilă de producția de hardware security module (HSM), a anunțat compania pe 7 iunie.

Entrust Datacard, furnizor de top de soluții de identificare anunțase, în luna februarie, că va achiziționa firma nCipher Security a Thales, conform securityportal.ro.

Vânzarea firmei trebuia să fie aprobată de Comisia Europeană, Ministerul Justiției din SUA, precum și de autoritățile de reglementare din Australia și Noua Zeelandă.

Componentele hardware produse de nCipher Security sunt denumite hardware security module (HSM). Entrust Datacard este un furnizor important de soluții de tipul Public Key Infrastructure (PKI), ceea ce face ca nCipher Security să fie potrivită pentru această companie.

HSM-urile sunt procesoare dedicate criptării pentru protecția cheii de criptare. Acestea funcționează ca ancore de încredere care protejează infrastructura de criptare prin administrarea, procesare și tocarea în siguranță a cheilor de criptare în interiorul unui dispozitiv întărit, rezistent la încercările de alterare a acestora, conform celor de la Gemalto.

Todd Wilkinson, CEO-ul Entrust Datacard, a spus că compania va integra nCipher în portofoliul său de soluții. Entrust Datacard va oferi sistemului nCipher ofertele sale de soluții Public Key Infrastructure (PKI), autentificare a dispozitivelor IoT și administrare și autorizare. Sistemul nCipher va fi extins pentru a include identitățile de încredere și pentru a crește capacitatea cloud de la facilitățile de găzduire ale Entrust Datacard, scrie telecompaper.com.

nCipher Security făcea parte înainte din unitatea de apărare și securitate a Thales. Cesionarea a fost determinată de achiziția furnizorului de securitate digitală Gemalto de către Thales, care a primit o aprobare condiționată de eliminarea nCipher Security. Comisarul european Margrethe Vestager, a precizat că fără concesionarea afacerii legate de HSM, compania care ar fi rezultat ar fi deținut o cotă de piață suficient de mare pentru a restricționa competiția, conform janes.com.

Peste 300 de angajați ai nCipher fac acum parte din echipa Entrust Datacard. nCipher Security va continua să aibă același sediu, în statul Florida, SUA, cu un centru de dezvoltare în domeniul securității cibernetice la Cambridge, Marea Britanie și un centru de suport pentru vânzări în Hong Kong. Informații suplimentare despre achiziție nu au fost făcute publice, scrie securitytoday.com.

Share With: