HomeStiriBusiness & TehnologieEchilibrul dintre securitate și confidențialitate se învață la școală
Peste 100 de camere video pentru titlul de cel mai sigur oraș

Echilibrul dintre securitate și confidențialitate se învață la școală

Peste 100 de camere video pentru titlul de cel mai sigur orașO universitate din SUA se confruntă cu o problemă de confidențialitate legată de instalarea de camere de supraveghere în laboratoare și săli de curs.

Universitatea din Hudson Valley (HVCC) nu se aștepta la un mare tam-tam când a instalat camere de supraveghere în unele laboratoare și săli de curs. Iar acesta a fost un moment educativ în care un pic de eroziune a intimității a contat în fața securității, conform timesunion.com.

HVCC spune că folosește tehnologia de supraveghere video de cel puțin 20 de ani și că atunci când a instalat mai multe camere de supraveghere în vară doar extindea zona de supraveghere către zone care prezentau un motiv de îngrijorare, precum laboratoarele care folosesc materiale periculoase și echipamente costisitoare.

Această schimbare seamănă cu alte schimbări din spațiile publice și comerciale care încet, încet au adoptat noi tehnologii de supraveghere. Însă profesorii nu sunt de acord. Asociația facultăților a depus o plângere în care spune că contractul de supraveghere este o violare a intimității. Instructorii sunt și ei îngrijorați cu privire la efectele pe care le-ar putea avea instalarea de camere în sălile de curs asupra libertății academice. Universitatea a spus că va anunța membrii facultăților dacă intenționează să folosească funcția audio a camerelor.

Deși HVCC are semne care indică că sunt folosite camere de supraveghere, Universitatea nu are încă o politică detaliată cu privire la folosirea acestora. Ca răspuns la îngrijorările facultăților a declarat că va crea una. Aceasta poate fi ceva bun pentru facultăți, dar nu s-a luat în considerare părerea studenților. La această discuție trebuie să participe întreaga comunitate, nu doar conducerea universității și angajații.

Disputa dintre administrația universității și uniunea facultăților vizează instalarea de camere de supraveghere în special în aripa destinată laboratoarelor științifice, scrie timesunion.com.

Experții sunt de părere că lipsa de transparență totală față de comunitatea din campus ar putea să vină cu probleme legale pentru conducerea Universității.

M-aș opune punerii în aplicare a oricărei supravegheri până când nu vor fi stabilite specificul supravegherii și utilizarea acesteia”, a spus Neal H. Rosenberg, un avocat care înainte a lucrat pentru departamentul educațional din Manhattan. „ Și doar să spuneți că veți implementa supravegherea video nu este suficient, trebuie să știți cum va fi implementată.

Share With: