HomeStiriBusiness & TehnologieDroneShield a creat un emițător de bruiaj pentru protecția împotriva dronelor

DroneShield a creat un emițător de bruiaj pentru protecția împotriva dronelor

DroneShield, o companie care a dezvoltat tehnologii pentru detecția și capturarea dronelor, a lansat un emițător de bruiaj pentru drone, care poate fi atașat la armele existente.

Drone Shield pemite tehnologiei acustice să detecteze dronele în timp ce zboară de la 1,2 kilometrii distanță. Sistemul de detecție separă sunetul făcut de o dronă de zgomotul de fundal și apoi îl compară cu o bază de date ce conține sunetele produse de diferite drone și dacă se potrivește, utlizatotul este alertat, spune CEO-ul Drone Shield, Oleg Vornik, conform securityportal.ro.

În plus, DroneShield oferă o armă pentru drone, ca dimensiune și formă arată ca o bazooka. Acest dispozitiv poate forța o dronă necunoscută să se întoarcă sau să aterizeze controlat.

DroneShield, a anunțat la începutul lui octombrie, lansarea DroneCannon RW, un produs care se adresează cererii utilizatorilor, scrie geospatialworld.net.

DroneShield s-a axat încă de la început pe măsuri tehnologice de contracarare a dronelor decât pe cele cu impact fizic. Utilizatorii din domeniul militar recunosc că această metodă de apărare este eficientă, dar folosesc deja sisteme cu forță fizică care nu sunt special create pentru apărarea împotriva dronelor. Multe baze militare caută soluții tehnologice care se pot integra cu armele deja aflate în dotare.

DroneCannon RW este un emițător de briaj pentru drone care poate fi folosit împreună cu alte arme (adică tunuri, mitraliere automate). Poate fi integrat cu orice sistem de arme care sunt deja folosite. Produsul poate fi folosit separat sau împreună cu o armă.

Share With: