HomeStiriBusiness & TehnologieCum este schimbată supraveghere video de inteligența artificială și senzori

Cum este schimbată supraveghere video de inteligența artificială și senzori

În zilele noastre sunt folosite mult prea multe camere video, fiind mult mai dificil pentru ca operatorul să țină pasul cu toate imaginile video de pe ecran(e).

În plus, oamenii nu pot fi atenți tot timpul. Inteligența artificială este o tehnologie care nu se plictisește niciodată și poate analiza mai multe imagini video decât vor putea oamenii să facă vreodată, scrie sourcesecurity.com.

Tehnologia de analiză care folosește inteligența artificială este creată pentru a atrage atenția utilizatorului asupra celor mai importante evenimente și informații. Există două zone în care inteligența artificială are un impact semnificativ pentru supraveghere video din zilele noastre: căutarea și concentrarea atenției.

În prezent, majoritatea sistemelor de supraveghere video necesită ca operatorii de securitate să caute un eveniment important în imagini video înregistrate pe parcursul mai multor ore de o singură cameră. Dar cu ajutorul inteligenței artificiale sunt create tehnologii care permit căutarea imaginilor video în mod asemănător ca un motor de căutare folosit pe internet pentru a căuta informații.

Spre exemplu, Avigilon a creat un instrument care folosește inteligența artificială și permite localizarea rapidă a unei persoane sau a unui vehicul pe toate camerele folosite într-o locație. Operatorul de securitate poate folosi o descriere fizică pentru a căuta o persoană implicată într-un eveniment. El poate iniția o căutare folosind anumiți termeni care descriu persoana respectivă, precum genul și culoarea hainelor.

Reducerea timpului pentru vizionarea imaginilor video este semnificativă deoarece atenția umană scade gradual odată cu prelungirea timpului petrecut într-o căutare.

După doar 20 de minute de vizionare a imaginilor video, atenția operatorului scade semnificativ, ceea ce înseamnă că majoritatea imaginilor video nu sunt vizionate și informații importante ar putea rămâne nedescoperite. Tehnologia care folosește inteligența artificială poate ajuta operatorii să fie atenți la evenimentele care au nevoie de o investigare suplimentară.

Rolul inteligenței artificiale pentru industria de securitate de astăzi este unul de transformare Software-ul de video management care folosește inteligența artificială ajută la reducerea timpului petrecut de operatori pentru supraveghere, făcând ca aceștia să fie mai eficienți în munca lor.

Datorită progresului inteligenței artificiale și machine learning, securitatea fizică are parte de o îmbunătățire în domeniul senzorilor video inteligenți. Chiar dacă agenții de securitate monitorizează sute de imagini video ale camerelor, erorile umane și scăpările accidentale pot crea vulnerabilități ale sistemului de supraveghere video care să expună spațiile publice, scrie itproportal.com.

Majoritatea senzorilor oferă informații dar necesită un analist care să interpreteze informațiile colectate. Personalul de securitate are nevoie de fapt de un set de ochi care poate supraveghea și stabili ce se întâmplă de fapt, să vadă mai mult decât un ochi uman poate vedea, pe baza informațiilor introduse.

Intervențiile de securitate proactive se bazează pe un operator care supraveghează imaginile video și decide dacă o situație este periculoasă sau nu. Camerele statice pot identifica dacă cineva deschide o ușă a unei clădiri, dar nu poate indica dacă acea acțiune este una normală sau dacă indică un comportament mai amenințător.

În plus, un agent de securitate care urmărește imaginile de pe camerele de supraveghere noaptea ar putea să nu observe mișcările neobișnuite și să nu reușească se acționeze înainte ca situația să scape de sub control.

Mulțumită inteligenței artificiale și a machine learning, senzorii video reduc timpul petrecut de angajați pentru a analiza imaginile video și elimină ambiguitățile în interpretarea situațiilor importante.

De la automatizarea recunoașterii faciale la accelerarea analizei video, senzori video inteligenți oferă cea mai bună imagine de ansamblu pentru locațiile fizice. Asta ajută la luarea deciziilor pe moment.

Share With: