HomeStiriBusiness & TehnologieConsumer Electronics Show 2019: Noutățile din domeniul securității

Consumer Electronics Show 2019: Noutățile din domeniul securității

CES este locul în care se întâlnesc producătorii de tehnologie pentru consumatori. Este un eveniment global care are loc în perioada 8-11 ianuarie în Las Vegas.

La Consumer Electronics Show (CES) participă mai mult de 4.500 de companii expozante, incluzând dezvoltatori, furnizori și consumatori de tehnologie. CES are și un program de conferințe cu pete 250 de conferințe la care participă peste 180.000 de persoane din 150 de țări. CES este organizat anual de Consumer Technology Association, conform ces.tech.

Printre categoriile și piețele reprezentative din cadrul CES se numără Inteligența artificială și Robotica, audio și video, dronele, Infrastructură IoT, Orașe Inteligente, Smart Home, dispozitive de purtat și dispozitive și servicii fără fir.

La CES 2019, Remo+, producător de camere de securitate smart home, a venit nu cu una, ci trei noi camere smart: RemoBell W, RemoBell S și DoorCam 2, conform cnet.com.

RemoBell W și RemoBell S arată ca două sonerii smart tradiționale. Înlocuiesc soneriile tradiționale cu fir și oferă transmiterea de imagini HD live, comunicare în două sensuri, detecția mișcării și altele. DoorCam 2 este o nouă versiune a Remo+ DoorCam. Aceasta se montează pe ușă în loc de perete sau tocul ușii și este alimentată de baterii.

O altă cameră de securitate pentru acasă prezentată la CES anul acesta este produsă de SimCam Lab și se numește SimCam. Aceasta poate permite utilizatorilor să se folosească de inteligența artificială pentru a o antrena să recunoască fețe, să monitorizeze animalele de companie și alte obiecte. SimCam este un sistem de securitate deschis care poate fi integrat cu Amazon Alexa sau Google Assistant pentru comenzi vocale sau alte sisteme sau dispozitive, scrie digitaltrends.com.

ADT și-a reproiectat ofertele legate de securitate. Compania și-a redenumit și a schimbat designul ADT Command Panel and Control Platform (ADT Command, pe scurt), dar a venit și cu noi produse de securitate smart și pentru automatizarea casei, conform cnet.com.

În ceea ce privește securitatea IoT, 80% dintre consumatori nu au încredere în dispozitivele Internet of Things (IoT) pentru a le păstra informațiile în siguranță, conform unei cercetări realizate de BlackBerry și dată publicității luni. 84% dintre respondenți au spus că mai degrabă ar alege un produs al unei companii care are o reputație solidă în domeniul securității informațiilor și confidențialității, iar 62% au spus că ar susține un însemn care să indice ce dispozitiv IoT respectă anumite standarde de securitate, conform cercetării, precizează techrepublic.com.

Cercetarea dezvăluită în cadrul CES 2019 relevă că securitatea este un factor major care îi ajută pe consumatorii care iau în calcul achiziționarea unui dispozitiv smart. 58% dintre respondenți au declarat că ar fi dispuși să plătească cu 20% mai mult pentru produsele IoT care sunt mai sigure.

Și securitatea cibernetică este un subiect discutat la CES 2019. David Rabin, Lenovo Vice President of Global Commercial Marketing, a declarat că odată cu răspândirea dispozitivelor inteligente, companiile se confruntă cu riscuri chiar și de la ceva minor precum aducerea telefonului mobil la locul de muncă de către un angajat, scrie finance.nine.com.au.

Tema comună a tuturor dispozitivelor anunțate de Lenovo în cadrul CES este securitatea. Gama de laptopuri Thinkpad X1 folosesc scanarea amprentei ș camere cu infraroșu cu recunoaștere facială pentru logare, iar un analist al Lenovo explică faptul că cititorul de amprente nu poate fi păcălit așa ușor ca în filmele cu James Bond.

Share With: