HomeStiriBusiness & TehnologieCompaniile lucrează la crearea de sisteme de plată biometrice
aeroporturile-investesc-din-ce-in-ce-mai-mult-in-tehnologia-biometrica

Companiile lucrează la crearea de sisteme de plată biometrice

aeroporturile-investesc-din-ce-in-ce-mai-mult-in-tehnologia-biometricaAmazon testează un sistem de plată biometric care folosește scanarea mâinilor, iar Zwipe și G+D se aliază pentru a crea un nou dispozitiv de plată biometric.

Dezvoltatorii din spatele gigantului american de retail online, Amazon, testează o solutie prin intermediul căreia pot identifica persoanele doar prin scanarea mainilor. Astfel, in momentul in care ajung la casa de marcat, clientii nu mai trebuie sa scoata cardul din portofel pentru a plați, ci pur si simplu sa isi treaca mana prin dreptul unui scanner, conform nypost.com, citat de wall-street.ro.

Angajații Amazon din New York testează tehnologia biometrică care urmează să fie implementată la Whole Foods Market în lunile care vor urma, conform raportului New York Post, citat de cspdailynews.com.

Scanerele nu cer utilizatorului să îl atingă. New York Post precizează și că tehnologia – numită Orville – va fi folosită de clienții care au activat Amazon Prime. Tehnologia poate completa o tranzacție în mai puțin de 300 de milisecunde, spune raportul. Amazon vrea să lanseze tehnologia de citire a palmei într-o locație selectă Whole Foods până la începutul anului viitor, citează New York Post o sursă nemenționată. Dacă se implementează această tehnologie, va fi diferită de tehnologia implementată deja în magazinele Amazon Go. Acolo, clienții scanează un cod QR înainte de a intra, își iau ce au nevoie și pleacă.

Amazon nu a dorit să comenteze referitor la informațiile publicate, spunând că nu comentează zvonurile și speculațiile. The Post și alte agenții media speculează că Amazon ar f ales scanarea biometrică a mâinii ca alternativă la recunoașterea facială, o formă controversată de identificare.

De asemenea, Zwipe și Giesecke + Devrient Mobile Security (au pe scurt „G+D”) au anunțat un parteneriat pentru crearea unui nou dispozitiv de plată, conform mobileidworld.com.

La începutul parteneriatului, detaliile despre colaborarea dintre cele două companii sunt induficiente. Zwipe și G+D au declarat doar că scopul lor este de a crea un dispozitiv de plată biometric care va fi testat într-un proiect pilot de bănci de top. În general, colaborarea dintre cele două companii are sens având în vedere în ce sunt specializate. Compania Zwipe este specializată în biometria amprentelor, iar tehnologia de securitate G+D este folosită de platforma de plăți pe mobil LG Pay.

De asemenea, merită menționat faptul că G+D este din ce în ce mai activă în spațiul plăților biometrice cu cardul, o zonă de interes pentru Zwipe. G+D s-a aliat cu Fingerprint Cards, specialist în senzori de amprentă la începutul verii, după ce înainte a format un parteneriat cu IDEMIA axat pe standardele de plată ale industriei.

Share With: