Cercetătorii au spart sisteme de supraveghere și au înlocuit imaginile video
Cercetătorii în securitate care analizează defectele de securitate ale dispozitivelor IoT din clădirile inteligente au putut înlocui imaginile video reale cu alte video-uri.
Cercetătorii în securitate de la Forescout au testat recent sisteme de supraveghere video și în cadrul testării au înlocuit imaginile video afișate cu altele false, scrie forbes.com.
Mediul setat a fost unul care să imite cât mai mult o clădire modernă, reală care folosește dispozitive IoT precum becuri conectate la internet, camere de securitate și senzori. Deși aceste dispozitive aduc confort și sunt folositoare pot veni și cu riscuri de securitate semnificative. În special când, așa cum a arătat Forescout, acestea sunt lăsate cu configurațiile din fabrică.
Una dintre cele mai mari probleme descoperite de cercetătorii Forescout a fost folosirea de protocoale nesigure pentru transmiterea imaginilor video. Protocoalele nesigure permit hackerilor să acceseze, analizeze și să manipuleze informațiile transmise și asta include și imaginile video.
Pe măsură ce companiile acționează pentru a reduce costurile operaționale prin intermediul automatizării oferite de ecosisteme de dispozitive conectate, se expun și riscurilor de securitate care apar ca urmare a configurării și administrării sistemelor IoT implementate pentru a crește eficiența totală a clădirii, scrie bleepingcomputer.com.
Vechile clădiri care se bazează pe sisteme de automatizare a clădirii se bazează din ce în ce mai mult pe componente IoT disponibile în magazine pentru consumatorii casnici în locul modulelor specifice industriei care sunt și mai costisitoare și mai dificil de achiziționat. Instalarea și administrarea ușoară a componentelor IoT este atractivă dar de multe ori vine cu riscuri de securitate, în majoritatea cazurilor deoarece producătorii se grăbesc să vândă și să promoveze produsele.