HomeStiriBusiness & TehnologieCele mai înalte standarde de siguranță la GTC White House
Cele mai înalte standarde de siguranță la GTC White House

Cele mai înalte standarde de siguranță la GTC White House

Cele mai înalte standarde de siguranță la GTC White HouseHoneywell a furnizat un sistem cu adevărat inovator de detectare, semnalizare și de alarmare la incendiu pentru GTC White House, cea mai recentă clădire de birouri şi retail din Budapesta, condusă de investitori din domeniul imobiliar, Grupul GTC.

GTC White House este cea mai recentă clădire de birouri şi retail din Budapesta, condusă de investitori din domeniul imobiliar – Grupul GTC. Situată în centrul capitalei Ungariei,  complexul cuprinde o structură nouă şi o clădire a unei fabrici complet refăcută. Conform certificării de sustenabilitate LEED Platinum a clădirii, Honeywell a furnizat un sistem cu adevărat inovator de detectare, semnalizare și de alarmare la incendiu. Soluţia nu este doar extrem de eficientă, dar permite şi o flexibilitate superioară şi integrarea mai multor soluţii într-un singur sistem, monitorizat de suita software Honeywell Enterprise Buildings Integrator.

GTC White House oferă o combinaţie unică de elemente arhitecturale protejate şi facilităţi moderne de birou, clădirea fiind situată într-o zonă de hoteluri, centre comerciale şi săli de conferinţe şi având excelente conexiuni de trafic în întregul cartier de afaceri Váci út al Budapestei. În timp ce partea istorică a complexului, o  fostă fabrică de ascensoare, are 2.000 mp de spaţii de birouri tip mansardă, noua clădire are o suprafaţă de aproximativ 19.500 mp distribuită pe 6 niveluri şi cu peste 250 de locuri de parcare pe trei niveluri subterane.

PROVOCĂRI:

Ca urmare a numeroaselor cerinţe specifice clădirii, Honeywell a trebuit să răspundă la multiple provocări legate de furnizarea şi instalarea dispozitivelor şi softwareului care asigură siguranţa clădirii. În pofida diferenţei de vechime, toate clădirile din complex au necesitat echiparea cu sisteme şi tehnologii care să îndeplinească aceleaşi reglementări din punct de vedere al siguranţei, eficienţei şi sustenabilităţii. Dat fiind ridicatul caracter concurenţial al pieței spaţiilor de birouri, GTC White House oferă chiriaşilor servicii de primă clasă, calitate şi flexibilitate. Acest fapt ridică şi mai mult aşteptările privind siguranţa şi complexitatea tehnologiilor utilizate pentru instalațiile clădirii. Având în funcţiune o gamă largă de sisteme integrate – de la sisteme de detectare și de alarmare la incendiu, sisteme de extragere a fumului și gazelor fierbinți, sisteme automate de stingere a incendiilor şi până la sisteme de adresare publică și alarmare vocală și de protecție la incendiu, coordonarea perfectă este esenţială.

DETECTARE A INCENDIILOR ȘI ALARMARE VOCALĂ:

Pentru asigurarea unui control eficient şi menţinerea celui mai ridicat nivel de securitate posibil, Honeywell a instalat în total patru sisteme bazate pe centrale FlexES Control care prelucrează semnalele primite de la peste 1000 de detectoare multicriteriale cu senzori optici de fum și căldură. 260 de detectoare cu alarmare integrată IQ8Quad (O2T/Sp şi O2T/FSp) permit  sesizarea rapidă şi inteligentă a existenței fumului şi asigură o funcţionalitate  multiplă de avertizare. Datorită dispozitivelor integrate de alarmare acustică și optică, în caz de alarmă pot fi transmise atât semnale optice (semnalizare cu ajutorul flash-urilor) cât și semnale audibile (de ex. semnale tonale sau mesaje vocale preînregistrate), care garantează o evacuare rapidă și sigură. Pentru a controla şi supraveghea actuatoarele clapetelor de control al incendiului au fost instalate module IQ8FCT LP şi XS. Suplimentar, camerele serverelor sunt protejate de detectoare de fum cu aspiraţie VESDA şi de centrale de stingere ESSER by Honeywell din seria 8010. Soluţia pentru alarmare vocală utilizează un modul digital de comandă VARIODYN® D1 (DOM) şi 260 de difuzoare instalate la parter şi în zona garajului. DOM monitorizează constant toate componentele sistemului pentru a-i garanta permanent funcționarea. Controlul automat al volumului – chiar şi în timpul anunţurilor – face posibilă transmiterea clară a mesajelor de evacuare.

SECURITATE ŞI AUTOMATIZARE A CLĂDIRII:

Suplimentar soluţiilor fiabile de siguranţă, Honeywell a furnizat şi soluţii avansate de securitate şi automatizare a clădirii, toate integrate în platforma software Enterprise Building Integrator (EBI), care dispune de peste 10.000 de puncte de colectare a datelor în întreaga clădire GTC White House. Integrarea completă a mai multor sisteme oferă personalului tehnic, de management al facilităților clădirii şi de securitate o interfaţă prietenoasă cu utilizatorul, având funcții de control al accesului, de monitorizare și de operare, precum și instrumente de service, raportare și mentenanță. Astfel, soluția clădirii conectate concepută de Honeywell generează economii operaţionale semnificative prin operare, analiză a datelor, asigurare a datelor sistemului și actualizări mai facile. De asemenea, datorită interacţiunii automate între subsisteme, este sporit nivelul general de inteligență a clădirii. În GTC White House, sistemul de control al accesului Temaline produs de Honeywell asigură cel mai înalt nivel de securitate. Sistemul de management tehnic al clădirii este prietenos cu mediul și se bazează pe o reţea de distribuţie cu 10 ventiloconvectoare Excel şi controlere ComfortPoint Open (CPO).

REZULTATE:

Prin soluţiile sale avansate utilizate pentru sistemele de securitate şi de alarmare la incendiu, Honeywell a contribuit la transformarea GTC White House într-una dintre cele mai atractive clădiri de birouri de pe piaţa maghiară. Datorită abordării integrate şi orientate spre eficienţă a designului soluţiilor Honeywell, pot fi făcute modificări tehnice fără perturbarea activităţii, concomitent cu menţinerea unor costuri operaţionale scăzute pe întreaga durată de exploatare a clădirii, aspecte care contribuie la atingerea obiectivelor operaţionale şi comerciale.

Share With: