HomeStiriBusiness & TehnologieCampionatul European de Securitate Cibernetica, coordonat în premieră de o companie din România

Campionatul European de Securitate Cibernetica, coordonat în premieră de o companie din România

Compania românească Bit Sentinel, specializată în servicii de securitate informatică, va coordona Campionatul European de Securitate Cibernetică de la Bucureşti.

Bit Sentinel, companie autohtona specializata in servicii de securitate informatica, este coordonatorul tehnic pentru Campionatul European de Securitate Cibernetica (ECSC) care va avea loc la Bucuresti in toamna acestui an, scrie ziare.com.

Competitia are doua etape: etapa nationala ce se va desfasura in perioada 6-7 aprilie exclusiv online, unde sunt asteptati peste 500 de participanti din toata tara, si faza finala ce va avea loc in luna octombrie, unde sunt asteptati la Bucuresti reprezentanti din cele 19 state europene implicate.

Concurenții fiecărei țări se vor pregati cu teste atat din categoria ofensiva, cât și defensivă, provocările din etapa finală vizând categorii diverse de cunostinte: de la securitate web, criptografie, reverse engineering, exploatare de sisteme informatice, pana la programare, inginerie sociala sau investigații IT.

Ediția din acest an este găzduită de România și sunt așteptați la București reprezentanți din 19 state: Cipru, Belgia, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Elveția și Marea Britanie, scrie economica.net.

Bit Sentinel, împreună cu alți parteneri din mediul public și privat, vor dezvolta scenariile pentru etapa națională prin care va fi selectat lotul național extins. În perioada mai-septembrie vor fi organizate diverse sesiuni de antrenament pentru a crește nivelul expertizei tehnice din lotul extins al României, din care vor fi selectați cei 10 finaliști care ne vor reprezenta la Campionatul European de Securitate Cibernetică. De asemenea, Bit Sentinel va coordona și contribui cu probleme la etapa finală a ECSC.

În perioada 6 – 7 aprilie 2019, CERT-RO, împreună cu Serviciul Român de Informații și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de parteneri, organizează prima etapă de selecție (online) a echipei naționale pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică, ediția 2019, conform securityportal.ro.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la ECSC19, organizatorii competiției naționale și partenerii implicați vor organiza două sesiuni de training (bootcamp), pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

CERT-RO a început să se pregătească încă din luna ianuarie pentru a organiza ECSC19. În cursul zilei de 10 ianuarie 2019, la sediul CERT-RO a avut loc o nouă întâlnire dedicată organizării European Cyber Security Championship (ECSC) în România. La întrevedere au participat reprezentanți ai CERT-RO, SRI și ANSSI, organizatori tradiționali ai competiției în România, dar și susținători sau posibili sponsori din spațiul public sau privat. Discuțiile s-au concentrat pe organizarea fazei naționale a competiției, precum și etapa finală din luna octombrie, care va avea loc la București, conform securityportal.ro.

Fiecare tara participanta va avea o echipa selectionata in urma fazei nationale a concursului. Echipele vor fi formate din tineri cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, scrie business24.ro.

European Cyber Security Challenge (ECSC) este o initiativa a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), care isi propune sa dezvolte abilitatile tinerilor in domeniul securitatii cibernetice, precum si sa le faciliteze contactul cu organizatiile din mediul privat care actioneaza in acest domeniu.

Share With: