HomeStiriSecuritate ITRomânia devenit, în premieră, campioană europeană în cadrul ECSC 2019
România devenit, în premieră, campioană europeană în cadrul ECSC 2019

România devenit, în premieră, campioană europeană în cadrul ECSC 2019

România devenit, în premieră, campioană europeană în cadrul ECSC 2019România a câştigat locul întâi la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC), care a avut loc anul acesta în perioada 9-11 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Reprezentativa României s-a clasat pe locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019, podiumul fiind completat de Italia şi Austria, informează romania-actualitati.ro.

Cea de-a şasea ediţie a campionatului, organizată în premieră de ţara noastră, a reunit echipe din 20 de state, formate din tineri elevi şi studenţi pasionaţi de cybersecurity.

România a fost prezentă cu un lot format din 10 tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, selectaţi din peste 300 de potenţiali competitori.

Nationala Romaniei, antrenata de expertul in securitate cibernetica Ioan Constantin, din partea Orange Romania, a fost formata din: Robert Vulpe (capitan), Robert Dobre, Dragos Albastroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dancaescu, Cristian Done, Matei Badanoiu, Alexandru Top, Tudor Moga si Mihai Cioata, scrie wall-street.ro.

Clasarea pe primul loc in ierarhia europeana a expertilor in securitate cibernetica reprezinta o premiera pentru echipa Romaniei, dupa ce, la doua dintre editiile anterioare ale concursului (2016 – in Germania, la Dusseldorf, si 2017, in Spania, la Malaga), nationala noastra s-a clasat pe pozitia a II-a.

Distinctiile au fost acordate echipei Romaniei si celorlalte tari in cadrul Galei de decernare a premiilor care s-a desfasurat vineri seara la Cercul Militar National din Capitala.

Lista ţărilor înscrise în competiţia desfăşurată la Bucureşti, în perioada 9-11 octombrie, a fost completată de Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Elveţia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania, Portugalia şi Marea Britanie, relatează Agerpres.

Clasamentul final a rezultat în urma parcurgerii de către participanţi a testelor din domenii precum securitate web, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii, programare, atac şi apărare, securitate Linux / windows / macOS, securitate dispozitive mobile şi IoT.

ECSC este un eveniment susţinut la iniţiativa Agenţiei Uniunii Europene pentru Securitatea Reţelelor şi a Informaţiilor (ENISA). În organizarea ediţiei din acest an a Campionatului European de Securitate Cibernetică un rol deosebit l-au avut şi companiile româneşti din domeniul cybersecurity – certSIGN şi Bit Sentinel – implicate activ în buna desfăşurare a evenimentului.

Cea de-a şaptea ediţie ECSC va avea loc în 2020 la Viena, unde sperăm ca reprezentativa României să se impună din nou!

certSIGN, principalul producător şi dezvoltator de soluţii criptografice şi servicii de încredere din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerinţele eIDAS. Soluţiile sale sunt dezvoltate integral în România şi proiectate special pentru necesităţile specifice mediului de business şi pentru facilitarea relaţiilor cu instituţiile publice.

Share With: