Camerele de securitate ieftine invită hackerii să le spargă
Peste 50.000 de camere conectate la internet vândute de Amazon și alți vânzători ar putea avea defecte de securitate importante care supune riscului intimitatea consumatorilor.
Camerele de securitate fără fir promovate pe Amazon supun riscului securitatea consumatorilor. Vândute ca monitoare pentru copii și animale de companie, multe dintre aceste camere sunt produse în masă în Shenzhen, China, și par să nu fie verificate deloc sau puțin din punct de vedere al calității înainte de a fi vândute în Marea Britanie, scrie which.co.uk.
Aceste camere sunt ținte care atrag hackerii și cei care vor să vă spioneze. Un analist a sugerat că aproximativ 50.000 de camere de securitate din Marea Britanie, sau două milioane la nivel mondial, conțin defecte de securitate critice care fac ușoară obținerea accesului de către oricine.
Which? precizează că a informat amazon despre descoperirile făcute și a cerut ca camerele afectate să fie eliminate. Amazon a refuzat să comenteze.
Pentru a investiga problemele, Which? a achiziționat patru camere de securitate fără fir de la Amazon. Acestea au fost ușor de găsit în lista de produse cel mai vândute. Acestea conțineau sute de recenzii pozitive. Toate aparțineau unor branduri puțin cunoscute precum Vstarcam, ieGeek, Sricam și SV3C din Shenzhen, China.
Laboratorul Context Information Security a testat camerele și a găsit probleme critice în toate. Riscurile variază de la expunerea infromațiilor private, la obținerea accesului total asupra dispozitivului de către hacker și posibilitatea de a vedea imaginile din casă. Spre exemplu, una dintre camere folosea parole din fabrică ușor de ghicit, iar altele transmiteau informațiile fără criptare. Alte camere permiteau hackerului să preia controlul total asupra dispozitivului.
Pentru a investiga cu adevărat scala de pericole la care ne expun camerele IP nesigure, expertul în securitate Paul Marrapese din Statele Unite a expus un defect de securitate care afectează camerele populare de pe Amazon și de la alți comercianți.
Which? este un grup de protecție a consumatorilor din Marea Britanie, conform mirror.co.uk.
Expertul în drepturile consumatorului, Adam French, de la Which? a declarat: „Se pare că nu există un control de calitate sau este prea mic pentru aceste produse sub-standard, care riscă securitatea oamenilor, dar încă sunt susținute și vândute pe Amazon și își găsesc drumul în mii de case britanice. Amazon și alți comercianți online trebuie să scoată aceste camere de la vânzare și să îmbunătățească modul în care examinează aceste produse. Cu siguranță, aceștia nu ar trebui să avizeze produsele care pun în pericol confidențialitatea oamenilor.”