HomeStiriBusiness & TehnologieApple este acuzată de folosirea greșită a recunoașterii faciale și fără acordul utilizatorului
Apple este acuzată de folosirea greșită a recunoașterii faciale și fără acordul utilizatorului

Apple este acuzată de folosirea greșită a recunoașterii faciale și fără acordul utilizatorului

Apple este acuzată de folosirea greșită a recunoașterii faciale și fără acordul utilizatoruluiUn tânăr acuză Apple că a folosit ilegal recunoașterea facială, care a dus la arestarea sa pe nedrept, și cere daune morale de un miliard de dolari.

Ousmane Bah, în vârstă de 18 ani, a depus o plângere, săptămâna aceasta, împotriva Cook & Co după ce a fost identificat greșit drept hoț din magazin de către un sistem de recunoaștere facială pe care, se pare că Apple îl folosește în magazinele sale, informează theregister.co.uk.

Bah a fost acuzat pe nedrept de polițiști de furturi din magazinele Apple de pe Coasta de Est a Statelor Unite, chiar și în orașe în care el susține că nu le-a vizitat niciodată, datorită faptului că tehnologia Apple l-a identificat greșit drept vinovat, ni se spune.

Tânărul spune că anul trecut a fost chemat de Curtea de Apel din Boston sub acuzația de furt. El a fost învinuit că ar fi sustras mai multe Apple Pencils, un instrument în valoare de 99 de dolari care este folosit pentru iPad Pro, de la un magazin Apple din orașul Massachusetts. În total prejudiciul ar fi ajuns să depășească 1.200 de dolari.

La data de 31 mai 2018, când ar fi fost comisă infracțiunea, Bah participa la balul de absolvire al liceului în cartierul Manhattan din New York și nu a mai fost în Boston până atunci. Câteva luni mai târziu, a fost acuzat de furturi din magazine Apple din New Jersey, Delaware și New York. În noiembrie 2018, polițiștii l-au arestat pe baza acuzației de furt.

Ceea ce a fost ciudat este că suspectul de furt din magazinele Apple din poză nici nu semăna cu tânărul arestat. Un detectiv al departamentului de poliție din New York și-a dat seama repede că Bah a fost arestat pe nedrept.

Prima dată când tânărul a fost acuzat de furtul de Apple Pencils, raportul poliției indica faptul că Security Industry Specialists au văzut imaginile pe camerele video de supraveghere și l-au recunoscut pe Bah dintr-un incident similar de la un magazin Apple din Connecticut. Atunci tânărul a fost eliberat și au fost retrase acuzațiile, conform slate.com.

Acuzațiile false care au urmat au fost atacate în instanță cu ajutorul detectivului care și-a dat seama că tânărul fusese acuzat pe nedrept. Acesta i-ar fi spus lui Bah că Apple folosește recunoașterea facială pentru a identifica suspecții de furt. Detectivul susține că adevăratul hoț a obținut cumva un permis temporar pe care Bah l-a pierdut și l-a folosit ca să se identifice la unul dintre locurile în care a comis infracțiunea. Permisul de conducere nu avea fotografia lui Bah. Astfel, plângerea penală care cere un milion de dolari despăgubiri de la Apple, acuză Apple de neglijență în asocierea identității de pe permisul de conducere a lui Bah cu imaginile prelucrate de presupusul sistem de recunoaștere facială.

Permisul de conducere pierdut de Bah era unul care este emis temporar pentru cei care au obținut permisul de conducere pentru a atesta că pot conduce până când primesc permisul definitiv. Acesta includea informații precum numele, adresa și alte informații personale, dar nu includea o fotografie. Pe permis era specificat clar că acesta nu este menit să fie folosit pentru identificare, conform dailymail.co.uk.

Apple a declarat pentru DailyMail.com că nu poate face comentarii legate de cauzele legale, dar a mai spus că nu folosește recunoașterea facială în magazinele sale.

Compania de securitate Security Industry Specialists a fost și ea menționată ca parte în acest proces, conform theregister.co.uk.

Share With: